Pentru ca aluatul nu prea a crescut, nu m-am mai complicat sa fac melcisori.
Am impartit aluatul in doua, am intins fiecare bucata in parte, am presarat caise si piersici uscate, taiate marunt, am rulat si am pus in formele mici de cozonac.
Am uns deasupra cu galbenus amestecat cu putin lapte si am presarat zahar tos.
Am copt la foc mediu vreo 50-60 min (nu mai stiu exact) - i-am testat cu scobitoarea.
A fost nevoie de hartie de copt peste cozonaci ca sa nu se arda deasupra.
Chiar daca n-au crescut suficient, au fost foarte gustosi!
Citez:
"INGREDIENTE:
500 g faina
2 galbenusuri de oua
25 g drojdie proaspata
250 ml lapte
70 ml ulei
100 g zahar
1 varf de cutit de sare
coaja de portocale sau ce aroma doriti
rahat sau alte umpluturi ( nuca, mac,
ciocolata etc.)
Ideal este ca aluatul sa fie facut de
mana, insa, eu cum eram intr-o mica mare criza de timp, m-am ajutat de un
prieten de nadejde, adica aparatul de facut paine :).
Se amesteca aproximativ 100 ml lapte
incalzit usor cu drojdia faramitata si cu zaharul si se lasa pentru aproximativ
5-8 minute, pana cand drojdia intra in " actiune" , adica face spume
:)
Se introduce in cuva masinii laptele,
cele doua galbenusuri de oua si 50 ml de ulei. Deasupra se pune faina, sarea si
coaja de portocale. Se termina cu laptele amestecat cu drojdie.
Se porneste aparatul, pe programul de
dospire. Cand aluatul este deja format, se adauga cate putin ulei, din 3 in 3
minute, pana cand se epuizeaza restul de ulei ce a ramas.
Dupa terminarea programului, se scoate
aluatul pe o masa de lucru si se imparte in 24 de bucatele.
Se ia fiecare bucatica si se intinde
usor, pana cand prinde o forma lunguiata, de aproximativ 5 cm latime si 12-15
cm lungime.
Se unge cu ulei si se aseaza de-a lungul
aluatul rahat sau ce umplutura preferati.
Se ruleaza si se inconjoara sub
forma de colacel.
Se aseaza in formele de muffin unse cu
ulei in prealabil, dupa care se mai lasa pentru aproximativ 30 de minute
sa mai creasca putin.
Se ung cu un galbenus amestecat cu putin
lapte si se presara deasupra zahar.
Se dau la cuptorul preincalzit pentru
aproximativ 25 de minute la foc domol.
Se scot din tava si se aseaza pe un
gratar pentru a se raci."
No comments:
Post a Comment