Magyarul a lap alján.
Ingrediente:
* 2 aripi de curcan (in total 1,4 kg)
* cativa catei de usturoi
* condimente: sare, piper, cimbru, boia dulce, mustar
* 100 g unt
* ulei
* 200 ml vin alb + apa
* 1 buc punga pentru fripturi
Mod de preparare:
Am taiat aripile astfel incat sa incapa mai bine in punga.
Am amestecat muștar, cimbru, putina sare și usturoiul tocat marunt cu untul moale.
Am crestat pielea si am facut niste buzunare pe care le-am umplut cu crema de mai sus.
Apoi am masat aripile cu boie, sare si piper.
Am pus aripile in punga pt cuptor alături de câteva bucăți de cartofi, am turnat vinul, apa și uleiul.
Singurul detaliu pe care l-am uitat este timpul petrecut in cuptor. Cred că am facut conform instructiunilor de pe ambalajul pungilor pt cuptor.
Am folosit un vin alb dulce care imi place foarte mult Tokaji Sárga Muskotály.
Am servit cu piure de cartofi si salata de sfecla.
Hozzávalók:
2 Pulykaszárny (összesen 1,4 kg volt)
Néhány gerezd fokhagyma
Fűszerek: só, bors, kakukkfű, paprika, mustár
100 g vaj
néhány evőkanál olaj
100 ml fehérbor +100 ml víz
1 db sütőbe való zacskó
A pulykaszárnyakat feldaraboltam hogy jobban elférjenek.
A mustárt, kakukkfüvet, kevés sót és a felaprított fokhagymát jól
összekevertem a puha vajjal.
Bevágtam a bőrt a szárnyakon, kitágítottam a nyílásokat és benyomkodtam
a vajas masszát a bőr alá.
Aztán kívülről megmaszíroztam őket sóval, borssal és piros (édes)
paprikával.
Egy sütő zacskóba tettem a szárnyakat, melléjük néhány darab krumplit,
rájuköntöttem a bort, vizet és olajat. Lezártam a zacskót és be a sütőbe.
Csak annyi a baj hogy már nem emlékszem mennyi ideig volt a sütőben. Azt
hiszem megnéztem mit ír a sütőzacskók csomagolásán.
Tokaji sárga muskotály használtam, imádom azt a bort.
Krumplipürével és céklasalátával tálaltam.
No comments:
Post a Comment