Pages

Saturday, December 28, 2013

Linzer - fursecuri fragede cu unt


Sursa: 


Ingrediente:
500 g faina
360 g unt rece, taiat cubulete mici
6 galbenusuri
4 pliculete zahar vanilat (sau tot atatea grame de zahar si esenta de vanilie)
aproximativ 10 linguri gem (prune, caise sau alt gem preferat care nu curge)
pentru decor - nuca zdrobita
pentru decor - zahar pudra


Mod de preparare: 
Toate ingredientele se pun intr-un castron, se framanta, apoi aluatul acoperit cu folie alimentara se tine la frigider jumate de ora.
Secretul este sa nu framantam mult, doar cat sa se formeze o bila de aluat, altfel untul incepe sa se topeasca si nu vom mai obtine un aluat sfaramicios, fraged.
Se intinde o foaie subtire (mai subtire de un deget) si cu o forma rotunda de 5 cm diametru, se decupeaza un numar par de fursecuri, in jumate din ele facand cate o gaura mica in mijloc. Cu forma rotunda de 5 cm mi-au iesit 20 de bucati (perechi).
Se ung deasupra cu galbenus si se presara nuca tocata/macinata.
Se coc la foc mic 15-20 de minute (depinde de cuptor; urmariti sa se coloreze uniform; atentie sa nu se arda).
Le-am lipit cu gem de caise si cu gem de prune si le-am pudrat cu zahar praf.



Delicioase!!!!

Nota: Nu se framanta mult, doar cat sa se formeze o bila de aluat, altfel untul incepe sa se topeasca si nu vom mai obtine un aluat sfaramicios, fraged.














No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).