Sursa:
Ingrediente:
500 g faina
360 g unt rece, taiat cubulete mici
6 galbenusuri
4 pliculete zahar vanilat (sau tot atatea grame de zahar si esenta de
vanilie)
aproximativ 10 linguri gem (prune, caise sau alt gem preferat care nu
curge)
pentru decor - nuca zdrobita
pentru decor - zahar pudra
Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun intr-un castron, se framanta, apoi aluatul
acoperit cu folie alimentara se tine la frigider jumate de ora.
Secretul este sa nu framantam mult, doar cat sa se formeze o bila de
aluat, altfel untul incepe sa se topeasca si nu vom mai obtine un aluat sfaramicios,
fraged.
Se intinde o foaie subtire (mai subtire de un deget) si cu o forma rotunda de 5
cm diametru, se decupeaza un numar par de fursecuri, in jumate din ele facand
cate o gaura mica in mijloc. Cu forma rotunda de 5 cm mi-au iesit 20 de bucati
(perechi).
Se ung deasupra cu galbenus si se presara nuca tocata/macinata.
Se coc la foc mic 15-20 de minute (depinde de cuptor; urmariti sa se coloreze
uniform; atentie sa nu se arda).
Le-am lipit cu gem de caise si cu gem de prune si le-am pudrat cu zahar praf.
Delicioase!!!!
Nota: Nu se framanta mult, doar cat sa se formeze o bila de aluat, altfel untul incepe sa se topeasca si nu vom mai obtine un aluat sfaramicios, fraged.
No comments:
Post a Comment