Reteta de la Edith Frincu
Citez reteta pt ca am urmat exact acesti pasi:
"Blat:
200 g nuca de cocos
1 pachet de gris 500 g
150 g unt (topit)
2 cutii iaurt mari (am folosit sana de 375 g /o cutie)
2 praf de copt
3 plicuri de zahar vanilat
Pentru sirop:
2 pahare de apa
2 pahare de zahar (eu am pus 1 si 2/3)
zeama de la o lamaie (eu am pus 1 lamaie mare si ½)
Cum se face:
Totul se amesteca pana rezulta o compozitie mai groasa decat pentru chec se lasa la odihnit aprox o ora, la intuneric, apoi se pune in tava tapetata cu unt (dimensiune tava 25/30 cm) Se lasa la cuptor cca 50-60 minute.
Cu zece minute inainte sa fie gata, se scoate si se taie fierbinte in patratele rapid cu un cutit inmuiat in apa si se adauga siropul: 2 pahare de apa si doua pahare de zahar, in care se stoarce zeama de la o lamaie, se amesteca totul pe foc si se toarna peste prajitura.
Apoi se da din nou tava la cuptor (pe care nu l-am oprit ) pentru inca 10 minute.
Iese o bunatate de prajiturica.
Putin acrisoara, iar gustul de cocos... mmmm..."
Pozele mele:
Ingredientele pentru blat:
Ingredientele pentru sirop:
~ ingredientele uscate si amestecate
~ untul topit la foc mic
~ aluatul amestecat cu lingura de lemn
~ aluatul la intuneric
~ prajitura portionata fierbinte si insiropata
Sora-mea a fost foarte incantata cand i-am zis ce praji am facut, ea cunoaste prajitura asta si mi-a dat si varianta ei;
se prepara la fel, doar blatul difera putin.
Harisi de la sora-mea
3 cani gris
1 cana zahar
2 cani cocos
2 linguri praf copt
treisfert cana ulei bun
1 si jumate cana lapte cald
3 linguri iaurt
- se amesteca la fel, se odihneste jumatate de ora;
- siropul se face la fel ca in reteta lui Edith, dar se toarna pe prajitura la final, cand e gata si se scoate din cuptor.
Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!
ReplyDeleteMultumim, Alexandrina! Sarbatori fericite si tie!
ReplyDelete