Ingrediente:
* 2 aripi de curcan (in total 1,4 kg)
* cativa catei de usturoi
* condimente: sare, piper, cimbru, boia dulce, mustar
* 100 g unt
* ulei
* 200 ml vin alb + apa
* 1 buc punga pentru fripturi
Mod de preparare:
Am taiat aripile astfel incat sa incapa mai bine in punga.
Am amestecat muștar, cimbru, putina sare și usturoiul tocat marunt cu untul moale.
Am crestat pielea si am facut niste buzunare pe care le-am umplut cu crema de mai sus.
Apoi am masat aripile cu boie, sare si piper.
Am pus aripile in punga pt cuptor alături de câteva bucăți de cartofi, am turnat vinul, apa și uleiul.
Singurul detaliu pe care l-am uitat este timpul petrecut in cuptor. Cred că m-am uitat ce scrie pe ambalajul pungilor pt cuptor.
Am folosit un vin alb dulce care imi place foarte mult Tokaji Sárga Muskotály.
Am servit cu pireu de cartofi si salata de sfecla.
No comments:
Post a Comment