Sursa Din bucataria mea - Licuța Marin
Cu aceste briose extraordinar de bune, urez La mult ani blogulețului meu! ♥
Ingrediente:
* 250 g dovleac (pulpa)
* 1 lingură ulei
* 3 linguri zahăr
* scorțișoară
* 100 g unt moale
* 50 g zahăr
* 2 ouă întregi
* esenta de vanile
* 200 g făină
* 20 g cacao neagră
* 1 plic praf de copt
* un vârf de cuțit de sare
* 100 ml lapte
* 30 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
- Am ras dovleacul pe răzătoarea cu găuri mari și l-am călit cu 1 lingură de ulei, 3 linguri cu zahăr și puțină scorțișoară. L-am lăsat deoparte să se răcească. Am obținut aprox 150 g.
- Într-un castron am frecat untul cu zahărul până s-a făcut cremos.
- Am cernut făina cu cacaoa, praful de copt și sarea.
- Peste unt am adăugat ouăle întregi, dovleacul răcit, esența de vanilie și făina, alternând cu laptele.
- La final am adăugat ciocolata răzuită cu cuțitul si am omogenizat totul cu lingura de lemn.
- Am porționat aluatul în formele de silicon și am dat la cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute, la foc mediu (le-am testat cu o scobitoare).
La multi ani blogului tau si o duminica frumoasa iti doresc!
ReplyDeleteMultumesc, Any!
ReplyDeleteLa multi ani, Daiana's kitchen! Foarte bune briosele!
ReplyDelete