Ingrediente:
** struguri rosii
** prune
** zahar
** bucati de scortisoara
Cum am procedat:
- am spalat fructele si le-am impartit in borcane;
- am turnat apa rece in borcane peste fructe ca sa vad cat sirop o sa am nevoie;
- apa masurata am turnat-o intr-o oala, am mai completat cu jumatate de litru (am vrut sa ramana sirop de baut) si am pus 8 linguri de zahar (cate o lingura de zahar aferenta celor doua borcane mai mici si cate doua linguri de zahar aferente celor trei mai mari).
- am adaugat cateva bucati de scortisoara si am lasat sa fiarba pana a dat cateva clocote;
- atunci am adaugat in siropul fierbinte toate fructele si le-am lasat pe foc pana si-au schibat culoarea si am observat ca incepe sa crape cate o boaba de strugure sau o pruna;
- in borcanele pregatite langa aragaz (ca sa fie calde) am pus cu o spumiera fructele si am portinat cu polonicul sirop peste ele;
- am inchis repede cu capace si le-am asezat la dunst (adica le-am invelit in patura);
- le-am lasat asa aproape doua zile, timp in care borcanele s-au racit incet sub patura;
- am desfacut un borcan de proba... pentru prima mea productie de compot e chiar foarte bun ce-a iesit :) nu foarte dulce, vanilat si aromat cu un amestec placut de struguri si prune.
Buuuna!!!Te astept la mine sa ridici un premiu....daca-ti face placere!!!
ReplyDeleteO zi minunata iti doresc!!!
Hihi, ce tare e! mersi frumos!
ReplyDeletequite terrific submit. Thank you posting
ReplyDelete