Ingrediente:
* 1 masura malai
* 3 masuri apa
(sau ceva mai mult, in functie de cat de moale va place mamaliga)
* 1 lingurita unt
* sare (dupa gust)
* cuptor cu microunde :P
Mod de pregatite:
- intr-un vas potrivit pt cuptorul cu microunde am pus malaiul, sarea si apa, am acoperit cu o farfurie si am bagat la puterea maxima (700-850 W - 700 in cazul meu) 2 minute;
- am scos, am pus untul, am amestecat, inapoi 2 minute;
- scos, amestecat, inapoi 2 min;
- de faza urmatoare nu mai e nevoie, dar mie imi place mamaliga mai moale: am mai adaugat jumatate de masura de apa si am mai lasat 1 minut.
- am mancat cu tocanita de ciuperci.
Ce idee faina!!!...trebuie s-o incerc si eu!Am luat reteta!
ReplyDeleteMerci si weekend placut!
ce inseamna "o masura apa"? cat anume?
ReplyDeleteMiha, orice masura. ideea e ca sa fie aceeasi masura la apa si la malai. io am folosit cutiuta de plastic care se vede in poza si mi-a iesit o portie generoasa de mamaliga. daca faci pt mai multe persoane, atunci trebuie un bol mai mare si o masura mai mare (ceasca sau chiar cana)
ReplyDeletecutiuta aia are 90 ml.
merci. am priceput. acum mai ramane sa-l intreb pe sot ce putere are mW din dotare (care este in bucataria pensiunii. nici macar nu-i "al meu"). ;)
ReplyDeleteAm vazut pe net mamaliga (si alte retete) facuta la micro la 800 W sau alta putere si timpul era acelasi.
ReplyDeleteProbabil la 1.000 W trebuie deja ajustat timpul de gatit.
ReplyDelete