Cu un pic de teama m-am apucat de pregatiri :) si ca sa nu fie prea mari stricaciunile in caz de esec, am facut jumatate de portie.
Am botezat-o temporar "Prajitura Concurs" pentru ca particip cu aceasta prajitura la concursul lunii februarie pe BUCATARIA NOASTRA
Reteta originla:
Ingredientele:
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un pict de sare.
Apoi am adaugat zaharul si am batut in continuare.
Dupa care am adaugat galbenusurile si am amestecat cu mixerul pe viteza minima.
Dupa incorporarea galbenusurilor, am adaugat faina cernuta cu praful de copt si am amestecat pe viteza mica. (am uitat sa pozez acest pas :P)
Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (marimea tavii: 28 x 17 cm)
Am dat la cuptorul preincalzit, 3 min pe foc mare, apoi am redus focul aproape la minim si am mai lasat 15 min. Am oprit focul cand blatul a trecut testul scobitorii.
Intre timp am preparat crema. Aici am modificat putin, in sensul ca in loc de 2 oua (jumatate fata de reteta data) am folosit 3 oua. Ma gandeam ca din doua oua n-o sa-mi iasa mai nimic. Restul proportiilor le-am pastrat.
Dupa ce am terminat crema, am trecut la prepararea bezelei de caramel.
Blatul racit l-am taiat de jur imprejur ca sa am marginile netede.
Intr-un final am trecut la asamblarea prajiturii.
Marginile nu le-am acoperit cu crema pentru ca:
1. nici n-ar fi ajuns crema.
2. nu stiu cum fac, dar cand am incercat imbracarea unui tort/prajitura cu crema nu mi-a iesit pe placul meu.
3. hai sa zicem ca asta e stilul meu, mai golas, cu aspect neterminat, nefinisat :)
Am decorat cu ornamente de ciocolata.
Inainte de servire am tinut prajitura cam o ora la frigider.
Inainte de servire am tinut prajitura cam o ora la frigider.
Concluzii si observatii:
* blatul e supeeeeer! pufos, placut la gust si ca textura.
* crema e supeeer! io nu-s fan al cremelor cu unt, dar asta imi place.
* bezeaua cu caramel nu stiu ce-a avut. oricat am batut-o n-a ajuns la consistenta dorita. nu curge, dar nici teapana nu e. daca las prajitura pe masa, bezeaua o ia la vale de pe felie.
* e cam dulce pt gustul meu, dar nici nu pot sa scad cantitatile de zahar pentru ca atunci si-ar pierde tot farmecul.
* pana a doua zi, dupa o noapte la rece, dispare mirosul de oua, care ma deranjeaza pe mine, desi altii nici nu-l simt.
Juriul acorda trei de DA si o trecem la reusite! ;)
buna si foarte aspectuoasa
ReplyDeleteCe bine arata! =p~
ReplyDeletearata super bine :D
ReplyDeleteE o reusita, intr-adevar! Imi place mult!
ReplyDeleteMersi frumos pentru aprecieri! :*
ReplyDeletepai draga noastra, bafta, ca arata bine, iar dupa ingrediente trebuie sa fie si foarte buna!
ReplyDeleteSa fie! :*
ReplyDelete