Ieri m-am apucat sa fac praline, ciocolata cu umplutura... hmm, experiment :)
Ingrediente:
* ciocolata neagra si cu lapte, topite impreuna
* putin esenta de rom si de vanilie
* pentru umplutura: gem de capsune, dulceata de portocale si frisca batuta
* forme (io am avut ceva in forma de inimioare de la milka si tavite de gheata - total nepotrivite)
* speranta si rabdare
* chin si nervi
Am topit ciocolata si am adaugat putina esenta de rom si de vanilie.
Am uns formele cu o pensula.
Am bagat formele in congelator sa se intareasca ciocolata.
Am pus in adancituri cate un pic de gem de capsune sau dulceata de portocale sau frisca.
Am acoperit cu ciocolata moale.
Am dat iar la congelator sa se intareasca bine.
Azi am scos formele din congelator, le-am lasat la temperatura camerei sa se dezmorteasca, apoi am incercat sa scot pralinele din forme.
Zic incercat pentru ca n-am reusit sa le scot.
Cele din forma cu inimioare le-am scot "decojindu-le" de plasticul auriu.
Cele din tavitele de gheata le-am incalzit pe dos cu apa calda. Desi nu erau inghetate in forme, n-am putut sa scot pt ca ciocolata era lipita de margini si n-avem cum sa apas pe dos sa iasa patratelele.
Experiment esuat! Am postat totusi ca sa nu faceti ca mine. Poate o sa-mi cumpar forma pentur bomboane/praline, dar pana atunci nu mai fac.
Miam miam :) ce "ciocolatoase" sunt
ReplyDeleteMmmm... as vrea si eu cateva!!...
ReplyDelete