Inspirata de pufosii muffins cu ciocolata ai lui Edith Francu, am facut cu ocazia Zilei Mondiale Nutella (World Nutella Day) briose cu crema de alune si cacao.
Aceasta reteta initial am pregatit-o sub forma de chec si am repetat-o de cateva ori tot asa. Azi insa am vrut sa fiu mai aproape de original si pentru ca este Ziua Mondiala Nutella, am ales sa pun in briose crema de alune si cacao, in loc de bucatele de ciocolata.
Happy World Nutella Day! :D
Cu aceasta reteta particip la un concurs foarte dragut organizat de Kadia.
Ingrediente:
* 4 oua
* 220 gr de margarina moale
* 220 gr de zahar
* 4 oua
* 220 gr de margarina moale
* 220 gr de zahar
* 300 gr faina
* 1 pliculet praf de copt
* 2 pliculete zahar vanilat
* jumatate sticluta esenta de vanilie
* 1 pliculet praf de copt
* 2 pliculete zahar vanilat
* jumatate sticluta esenta de vanilie
* 2-3 linguri de lapte (in functie de cum cere aluatul)
* cateva lingurite de crema de alune si cacao (Nuxee se numeste al meu, este exact ca Nutella, Nutoka, doar ca e alta firma si e mai ieftina)
Toate ingredientele, in afara de crema de alune, le-am amestecat cu mixerul, adaugand cate o lingura de lapte pana cand aluatul a ajuns de consistenta potrivita aluatului de chec (moale cat sa curga putin).
Am impartit aluatul cu lingura in hartiutele de briose.
Mi-au iesit 22 de bucati (doua tavi).
In 12 dintre ele am pus cate jumatate de lingurita de crema, in 4 am pus bucatele de ciocolata amaruie, 6 le-am lasat simple.
Am dat briosele la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mediu/mic (testate cu scobitoarea).
Reteta o puteti gasi si pe Bucatar Maniac si prietenii.
http://testdaiana1.blogspot.ro/2011/02/chec-cu-crema-de-alune-si-ciocolata.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2012/02/briose-cu-crema-de-alune-si-cacao.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2012/02/briose-capuccino-rosso-red-capuccino.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2013/03/muffins-cu-banane-si-merisoareciocolata.html
* cateva lingurite de crema de alune si cacao (Nuxee se numeste al meu, este exact ca Nutella, Nutoka, doar ca e alta firma si e mai ieftina)
Toate ingredientele, in afara de crema de alune, le-am amestecat cu mixerul, adaugand cate o lingura de lapte pana cand aluatul a ajuns de consistenta potrivita aluatului de chec (moale cat sa curga putin).
Am impartit aluatul cu lingura in hartiutele de briose.
Mi-au iesit 22 de bucati (doua tavi).
In 12 dintre ele am pus cate jumatate de lingurita de crema, in 4 am pus bucatele de ciocolata amaruie, 6 le-am lasat simple.
Am dat briosele la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mediu/mic (testate cu scobitoarea).
Reteta o puteti gasi si pe Bucatar Maniac si prietenii.
http://testdaiana1.blogspot.ro/2011/02/chec-cu-crema-de-alune-si-ciocolata.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2012/02/briose-cu-crema-de-alune-si-cacao.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2012/02/briose-capuccino-rosso-red-capuccino.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2013/03/muffins-cu-banane-si-merisoareciocolata.html
Delicioasa!! Ma servesc si eu cu una sau doua :)! O duminica placuta in continuare!!
ReplyDeleteMersi! chiar si trei daca vrei :)
ReplyDeleteCe-mi place steluta! Te-ai interesa sa te inscrii la concursul meu de cupcakes? Merg si briose, avand in vedere ce frumusele sunt ale tale :)
ReplyDeleteKadia, mersi pentru aprecieri si pentru invitati! Acuma fac o vizita la tine :)
ReplyDeleteSi bune si frumoase!Bafta!
ReplyDeleteMersi, Flory!
ReplyDeleteSunt tare frumusele!
ReplyDeleteMersi, Timea! :*
ReplyDelete