Cu aceasta reteta particip la proiectul Dulce Romanie - Provocarea lunii APRILIE.
Ingrediente:
* 1 kg ciuperci champignon
* 3 morcovi
* 3 linguri de ulei
* 3 cepe mici/medii
* 3 catei de usturoi
* 3 condimente: sare, piper, curry
Mod de preparare:
- curatam de impuritati, spalam, lasam la scurs si apoi tocam/feliem ciupercile;
- morcovii ii dam pe razatoarea cu gauri mari;
- cepele le tocam si o calim in cele 3 linguri de ulei
(io am avut ceapa gata calita congelata, pastrata in cutiute - de aici forma de cub);
- peste ceapa calita adaugam morcovii si lasam pana se calesc si ei putin;
- adaugam ciupercile si asteptam sa se inmoaie;
(am lucrat cu doua tigai pentru ca nu mi-ar fi incaput totul intr-una singura; dupa ce ciupercile s-au inmuiat putin, am unit continutul celor doua tigai in cea mai mare si am continuat gatitul);
- adaugam condimentele dupa gust si usturoiul taiat feliute subtiri;
- lasam pe foc mic pana cand mai scade zeama.
Pofta buna!
Buuuna tocanita asta!
ReplyDeleteDaiana , ma bucur enorm ca ai trimis aceasta reteta spre provocare ;) .Ador tocanitele !!!!
ReplyDeleteO zi frumoasa sa ai !!