Sursa:
Reteta este foarte lunga, asa ca cine este interesat, rog sa dea click pe linkul de mai sus pentru reteta completa.
* tava mea: 30 x 20 x 5 cm
(suprafata de 600 cm2, deci putin mai mare decat cea indicata 23x23 cm)
Modificari:
* La crema
-140 g ciocolata amaruie de 75% + restul de 45% (de la
Lidl) - in loc de semi-dulce
-lichior wisky cream - in loc de rom
*La sirop - lichior wisky cream - in loc de rom
*La blat
-cafea granulata nedizolvata in apa, ci direct in galbenusurile batute
-am adaugat 1 lingura, cu varf, de nuca prajita si macinata
Observatii:
*gustoasa prajitura, dar muuuult prea dulce pentru gustul meu, desi am redus putin din zahar
*necesita timp si programare: crema trebuie racita cateva ore sau mai bine peste noapte, apoi prajitura asamblata trebuie sa stea la rece cateva ore
*glazura trebuie incalzita/topita a doua zi cand urmeaza sa glazurez prajitura
*glazura prea groasa, desi blatul meu a fost putin mai mare decat in reteta sursa
*blatul gata copt a mirosit ciudat, poate de la bicarbonat
*se mananca in portii mici, altfel nu se poate cu asa multa ciocolata in compozitie :D
No comments:
Post a Comment