Pages

Saturday, February 27, 2016

Chec surpriza cu inimioare



Sursa:

Traducerea retetei:
Ingrediente pentru blatul roz:
100 g faina
1 ou
80 g zahar pudra
1 pliculet de zahar vanilat
60 g margarina (topita)
1/2 pliculet Praf de copt
100 ml lapte
cateva picaturi de colorant alimentar rosu

 Intr-un bol se mixeaza zaharul pudra, zaharul vanilat, oul intreg.
Mixand in continuare, adaugam in fir subtire margarina topita (si racorita), laptele si cateva picaturi de colorant alimentar rosu.
La final se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se mixeaza pana obtinem un aluat neted.
Punem hartie de copt intr-o tava de aproximativ 30x30 cm si turnam aluatul.
Coacem timp de 10-12 de minute, la foc mediu.
Scoatem blatul din cuptor, indepartam hartia de copt si lasam sa se raceasca complet.
Decupam  mici de inimoare din aluatul complet racit.

Ingrediente pentru aluatul de chec:
200 g faina
2 oua
150 g de zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
120 grame de margarina
1 pliculet de praf de copt
200 ml lapte
  
Procedam la fel ca la blatul roz, doar ca aici nu avem colorant.
 Coacem la cuptorul preincalzit timp de 25-35 minute la foc mediu 
(timpul variaza in functie de cuptor, 
verificam cu scobitoarea si avem grija sa nu se arda deasupra).
Dupa ce scoate din cuptor, lasam cateva minute in forma de copt, 
apoi asezam pe un gratar si lasam sa se raceasca complet.

Ingrediente glazura de ciocolata:
1 tabla de Ciocolata menaj
50 ml frisca lichida
Ciocolata se rupe bucati intr-un castron si se toarna frisca. 
Apoi se topesc pe aburi, se amesteca pana la omogenizare.
Se toarna peste prajitura racita complet, apoi se pune la rece pentru a se intari. 
Inainte de a servi prajitura se taie cu un cuțit ascuțit, in felii dupa preferinta.


Modificari:
* am folosit praf de copt cu sofran pentru un plus de culoare la blatul galben.
* am adaugat coaja de portocale.
* am folosit unt de 82% grasime, in loc de margarina.

Glazura: 
100 g ciocolata neagra 45% + 50 g ciocolata neagra 75% + 6 Linguri frisca lichida
-topita si incalzita pe baie de aburi

*tava pentru blatul roz: 34 x 24,5 cm (sa fie loc)
*forma de chec (la baza): 27 x 8 cm (7 cm inaltime)













No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).