Sursa:
Traducerea retetei:
Ingrediente pentru blatul roz:
100 g faina
1 ou
80 g zahar pudra
1 pliculet de zahar vanilat
60 g margarina (topita)
1/2 pliculet Praf de copt
100 ml lapte
cateva picaturi de colorant alimentar rosu
Intr-un bol se mixeaza zaharul pudra,
zaharul vanilat, oul intreg.
Mixand in continuare, adaugam in fir
subtire margarina topita (si racorita), laptele si cateva picaturi de colorant
alimentar rosu.
La final se adauga faina cernuta
impreuna cu praful de copt si se mixeaza pana obtinem un aluat neted.
Punem hartie de copt intr-o tava de
aproximativ 30x30 cm si turnam aluatul.
Coacem timp
de 10-12 de minute, la foc mediu.
Scoatem blatul din cuptor, indepartam hartia
de copt si lasam sa se raceasca complet.
Decupam mici de inimoare din aluatul complet racit.
Ingrediente pentru aluatul de chec:
200 g faina
2 oua
150 g de zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
120 grame de margarina
1 pliculet de praf de copt
200 ml lapte
Procedam la fel ca la blatul roz, doar ca aici nu avem colorant.
Coacem la cuptorul preincalzit timp de 25-35
minute la foc mediu
(timpul variaza in functie de cuptor,
verificam cu
scobitoarea si avem grija sa nu se arda deasupra).
Dupa ce scoate din cuptor, lasam cateva minute
in forma de copt,
apoi asezam pe un gratar si lasam sa se raceasca complet.
Ingrediente
glazura de ciocolata:
1 tabla de Ciocolata
menaj
50 ml frisca
lichida
Ciocolata se
rupe bucati intr-un castron si se toarna frisca.
Apoi se topesc pe aburi, se
amesteca pana la omogenizare.
Se toarna peste prajitura racita
complet, apoi se pune la rece pentru a se intari.
Inainte de a servi prajitura
se taie cu un cuțit ascuțit, in felii dupa preferinta.
Modificari:
* am folosit praf de copt cu sofran pentru un plus de culoare la blatul galben.
* am adaugat coaja de portocale.
* am folosit unt de 82% grasime, in loc de margarina.
Glazura:
100 g ciocolata neagra 45% + 50 g ciocolata neagra 75% + 6 Linguri frisca lichida
-topita si incalzita pe baie de aburi
*tava pentru blatul roz: 34 x 24,5 cm (sa fie loc)
*forma de chec (la baza): 27 x 8 cm (7 cm inaltime)
No comments:
Post a Comment