Am folosit:
* un castron de petale de la trandafiri rosii cataratori (n.r. era bine sa fie mai multe si mai parfumate)
* 3 lingurite sare de lamaie (n.r. prea mult)
* 500 g zahar
* 3 l apa rece
Sambata am umplut cu petale spalate un borcan mare, de 4,250 l.
Am pus apa cu zaharul la fiert si am lasat sa fiarba putin.
Am dizolvat in sirop sarea de lamaie.
Am lasat siropul sa se racoreasca (sa nu sparg borcanul), apoi am turnat peste petale.
Am lasat sa se raceasca, apoi am acoperit borcanul cu o bucata de panza.
Si am asteptat
Ma gandeam ca fiind asa racoare o sa am destul de mult de asteptat.
Borcanul a stat in geam, la soare si de cateva ori pe zi am amestecat siropul cu lingura de lemn.
Cand am vazut ca siropul s-a colorat frumos, am gustat si pentru ca era fix pe gustul meu, am stors petalele (nu foarte tare), am strecurat siropul si l-am pus intr-o sticla.
Vai !!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteCred ca sunt 20 de ani de cand nu am mai baut suc de trandafiri .... mami meu facea si eram tare incantata ca se poate face suc din petale de trandafiri ;)
INTERESANTA RETETA TA DE SIROP DE TRANDAFIRI.
ReplyDeleteDAR AM O INTREBARE ... CE FEL DE TRANDAFIRI AI FOLOSIT? TRANDAFIRI DE DULCEATA SAU SE POATE FOLOSI ORICE SOI DE TRANDAFIRI?
Asa cum am scris la ingrediente, am folosti trandafiri rosii cataratori, care nu sint cu nimic speciali. Se poate folosi orice soi. In functie de parfumul si culoarea trandafirilor, siropul iese mai mult sau mai putin aromat si colorat.
ReplyDeleteUite, cu alta ocazie http://testdaiana1.blogspot.ro/2011/06/sirop-suc-de-trandafiri-rozsale.html
Cred ca este foarte, foarte bun!!!!
ReplyDelete