Sursa:
In traducere libera:
Ingrediente (pentru 8 bucati)
200 g faina
100 g unt
50 g cascaval
1 lingurita sare
1 galbenus
10 g drojdie proaspata
1-2 linguri smantana
1 lingurita ulei
Deaspura:
1 galbenus
boabe de piper
Mod de preparare:
Frecam untul cu faina, drojdia, apoi adaugam sarea si
cascavalul razuit.
Urmeaza galbenusul si incepem sa framantam adaugand cate
putina smantana.
Cand s-a format aluatul adaugam uleiul si omogenizam.
Lasam aluatul sa se odihneasca jumatate de ora.
Intindem aluatul la 5 mm grosime si decupam cercuri ca in
imaginile de mai jos.
Purceii formati se ung cu galbenus.
Formam nasul cu o scobitoare, iar ochii vor fi boabe de
piper.
Se coc 15 minute, la
180 de grade, in cuptor preincalzit.
No comments:
Post a Comment