Tava: 34 x 24,5 x 4,5 cm
Cantitati recalculate pentru tava mea (mai mica decat cea din reteta sursa)
Ingrediente
Aluat:
300 g faina
150 g unt
90 g zahar pudra
3 galbenusuri
un strop de sare
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
Umplutura:
250 g gem de caise
160 g nuca macinata
(nuca prajita putin da o aroma deosebita)
(nuca prajita putin da o aroma deosebita)
Bezea:
4 albusuri
150 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
un strop de sare
Mod de preparare
Intrati pe Savori urbane la http://savoriurbane.com/prajitura-londra-cu-nuca-bezea-si-gem/ si vedeti reteta pas cu pas.
Observatii:
* Prajitura mea a stat la cuptor 30 de minute la foc minim (aragaz clasic pe butelie).
* Prea multa nuca pentru gustul meu. Din calcul ieseau 240g nuca. ar fi fost prea mult. si asa e mult la gust. Data viitoare am sa pun ceva mai mult gem si mai putin nuca.
* Aluatul la rece macar 2 ore sau peste noapte.... pai a stat 4 ore la rece si a fost asa de tare incat dupa ce a stat vreo 40 min pe masa din bucatarie, nu aveam ce face cu el.
Am taiat bila de aluat in doua si am dat putin cu foenul ca sa se inmoaie, sa pot intinde cu sucitorul (aici m-a ajutat mami) si apoi am nivelat frumos in tava cu ustensila aia de la lidl.
Data viitoare fac altfel. pun aluatul format pe hartia de copt, il intind cum se poate, pun in tava si bag cu totul la rece.
Alte retete asemanatoare (variante de incercat)
No comments:
Post a Comment