Reteta cozonac Sofia, de la Elena :)
Mersi, Elena!!!
Cititi cu atentie reteta pe blogul Elenei!
Foarte interesanta metoda de dospire!
La prima incercare pot sa spun ca sint foarte multumita de reteta.
A iesit un aluat neted, fin, elastic, mai mare dragul sa lucrezi cu asa aluat fain.
A crescut excelent!
Modificari:
*pentru doi cozonaci am folosit jumatate din cantitatile date in reteta;
*am folosit 1 plic de drojdie uscata la 800g faina;
*am folosit doar esenta de vanilie.
*galbenusurile, zaharul, drojdia, laptele si 3 linguri de faina
*a doua zi dimineata (dupa 7 ore si ceva, petrecute in dulap, acoperit cu o panza)
*dupa inca o ora
*la prima vedere e de speriat! mirosul la fel. dar e ok.
keep calm & framanta cozonac :D
*masina de paine la lucru
framantat si dopsit pe programul nr.1 (normal),
adica pe etape: framantare 13 min, dospire 25 min, framantare 12 min, dospire 60 min
*initial aluatul nu arata prea bine. dupa ce am adaugat cele 5 linguri de ulei, tot nu arata ca ar vrea sa devina o bila. am adaugat 3-4 linguri de apa calduta. s-a rezolvat.
*gata programul
*inca 15 minute, cu masina scoasa din priza (n-am avut timp sa ma ocup imediat de cozonac)
*stanga fara umplutura, rasucit si zapacit, dreapta cu stafide, rulat simplu
*dupa o ora de odihna in cuptorul caldut
*cozonacii unsi cu galbenus
*dupa 40 de minute
*asteptam sa se raceasca...
...asteptam...
... asteptam ...
... in sfarsiiiiiiiiiiit!
Daiana, ma bucur ca reteta este pe placul tau. Cozonacii arata foarte bine!!! Abia astept sa-i fac si eu de Paste.
ReplyDelete