As fi putut sa denumesc mancarea drept "Tava banateana" pentru ca in Banat e ceva obisnuit sa mancam garnitura dulce sau dulceaga langa carne. Acuma insa este doar cu o "urma" de carne.
Ingrediente dupa gust si dupa ochi. Io am avut:
*5 mere = 900 g
*5 cartofi = 900 g
*6 morcovi = 400 g
*dovleac 700 g
*2 bucatele de pastarnac = 150 g
*zeama (grasime si aspic) ramasa de la niste pulpe de pui la cuptor
*sare
*100 ml apa
Mod de preparare:
Curatat si maruntit toate legumele si merele.
Pus in tava.
Turnat peste ele grasimea.
Completat cu apa si presarat cu putina sare.
La cuptor, cu tava acoperita cu folie, la foc mare timp de 40 de minute,
apoi la foc mic inca 20 de minute.
Observatii: era bine daca puneam morcovii dedesubt ca sa se inmoaie.
Asa au ramas putin crocanti, dar nu neplacut de nefacuti.
No comments:
Post a Comment