Ingrediente:
* 400 ml lichid caldut = 200 ml lapte + 200 ml apa
* 20 g unt Pilos 82% (topit in lichidul caldut de mai sus)
* 2 Linguri miere (topita in lichidul caldut)
* 1 ou intreg
* 2 lingurite sare (lingura mica de masurare)
* 700 g faina
(600 g faina tip 650 + 50 g faina neagra + 50 g faina integrala de secara)
* 1 plic drojdie uscata Belbake
* 3 Linguri seminte de floarea soarelui (adaugate de la inceput)
Ingredientele se pun in cuva masinii de paine in ordinea de mai sus.
Program nr.2: usor (french) pt 1.250 g
Grad de rumenire: ridicat
Rezultat: suuuupeeeeeeeeeeer!
a crescut de a dat cu capul de capac :))))
pufoasa! moale! gustoasa!
(Masina de paine SilverCrest EDS SBB 850 B1 - Lidl)
Dupa cum vezi painea s-a lasat putin,probabil a crescut prea repede ajutata de lichidul cald,pune-l la temp camerei.Sa nu mai dea cu capul de tavan incearca sa scazi cu 25-30% toate ingredientele.Include in reteta si 30gr faina neagra(sfat).Pt alte gusturi poti inlocui semintele cu o lingurita de susan.Am peste 300 paini facute la masina,deja cred ca pot scrie o carte cu retete sfaturi si ponturi pe care nu le gasesti nicaieri.Inca prefer painea coapta in cuptor..
ReplyDelete