Reteta culeasa de Mama de la Tv Paprika.
Din pacate nu stim cantitati exacte, nu stim cine a prezentat reteta
(daca cineva recunoaste reteta, rog sa-mi dea de veste).
Ingredientele noastre:
* 2-3 Lg ulei
* 2 cepe
* diverse bucati de carne de pui
* 2-3 morcovi, taiati felii
* 3 cartofi, taiati sferturi
* dovleac de placinta, taiat bucati
* o conserva fasole rosie
* sare, boia, 1 foaie de dafin
* apa
* patrunjel tocat (se adauga la final)
Bucatile de pui se rumenesc in 2-3 linguri de ulei.
Se scot din oala si in grasimea ramasa se caleste ceapa.
(daca puiul a lasat prea multa grasime, se scoate surplusul)
Se adauga morcovii, cartofii, dovleacul, condimentele si apa cam cat sa acopere totul.
Se lasa la fiert, cu capac, pe foc mic.
Cand legumele s-au inmuiat aproape complet, se adauga in oala bucatile de pui si fasolea.
Se mai lasa pe foc vreo 5 minute.
Se stinge focul, se adauga patrunjelul tocat si se lasa se odihneasca putin, ca sa se imbine aromele.
Combinatia este foarte gustoasa si satioasa.
Se poate servi cu muraturi. Noi am mancat cu varza murata.
No comments:
Post a Comment