Ingredientele mele
350 g branza dulce Pilos
250 g mascarpone Lovilio
200 g frisca lichida Pilos
10 g (1 pliculet) gelatina granule Pakmaya
4 linguri apa (in care se dizolva gelatina)
5 linguri zahar vanilat
(preparat de mine: teci goale de vanilie puse
intr-un borcan cu zahar)
zeama de 1 lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie
Mod de preparare
Am mixat branza dulce cu mascarpone si zaharul vanilat.
Apoi am adaugat zeama de lamaie si am amestect.
Am inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece timp de cateva minute,
apoi am topit-o pe foc mic, avand mare grija sa nu se incalzeasca prea tare (puteti face aceasta operatiune si pe bain-marie).
Am lasat gelatina sa se raceasca putin, apoi am adaugat-o peste crema, am
omogenizat si in final am adaugat si frisca batuta.
Am portionat crema in diverse recipiente si le-am tinut la rece pana a
doua zi.
Am facut mici modificari fata de reteta care mi-a fost sursa tinand
cont de ce aveam deja in camara si a iesit DELICIOS!!!!
Excelent pe caldurile
astea!
(branza dulce cremoasa in loc de ricotta, am pus zeama de la o lamaie
intreaga,
am adaugat si coaja de lamaie, n-am facut blat, n-am pus mure, nici
ciocolata)
No comments:
Post a Comment