Ingrediente:
* cam 1 kg de miel
* 3 l apa
* 1/2 praz
* o mana de patrunjel, frunze si radacina
* 2-3 morcovi (sau dupa gust)
* 1 pastarnac (sau dupa gust)
* sare (dupa gust)
* orez - aprox 2 maini
* macris - pt acrit (2-4 maini sau mai mult, dupa gust)
* leustean - tocat in farfurie
Mod de preparare:
- Am pus in oala sub presiune (kukta) carnea de miel, cu 3 l de apa rece, sare dupa gust si legumele intregi. Am lasat la fiert (maxim) 1 ora.
- Am prajit doua maini de orez in foarte putin ulei.
Cand si-a schimbat culoarea am adaugat cateva polonicuri de supa din kukta si am lasat orezul sa fiarba.
- Am scos din supa legumele si le-am taiat feliute/bucatele (mai putin prazul pe care l-am aruncat).
- Am strecurat supa.
- Intr-o tigaie am dinstuit (oparit) macrisul, fara adaos de apa sau grasime si l-am adaugat in supa.
- Am pus si legumele maruntite.
- Am servit ciorba cu leustean proaspat tocat deasupra.
No comments:
Post a Comment