Pages

Friday, April 25, 2014

Ciorba de miel cu orez si macris



Ingrediente:
* cam 1 kg de miel
* 3 l apa
* 1/2 praz
* o mana de patrunjel, frunze si radacina
* 2-3 morcovi (sau dupa gust)
* 1 pastarnac (sau dupa gust)
* sare (dupa gust)
* orez - aprox 2 maini
* macris - pt acrit (2-4 maini sau mai mult, dupa gust)
* leustean - tocat in farfurie

Mod de preparare: 
- Am pus in oala sub presiune (kukta) carnea de miel, cu 3 l de apa rece, sare dupa gust si legumele intregi. Am lasat la fiert (maxim) 1 ora.
- Am prajit doua maini de orez in foarte putin ulei. 
Cand si-a schimbat culoarea am adaugat cateva polonicuri de supa din kukta si am lasat orezul sa fiarba.
- Am scos din supa legumele si le-am taiat feliute/bucatele (mai putin prazul pe care l-am aruncat). 
- Am strecurat supa.
- Intr-o tigaie am dinstuit (oparit) macrisul, fara adaos de apa sau grasime si l-am adaugat in supa.
- Am pus si legumele maruntite.
- Am servit ciorba cu leustean proaspat tocat deasupra.





No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).