Pages

Monday, April 9, 2012

Pateu de casa, din ficat de porc

Photobucket


Victorie! Am facut pateu din ficat de porc. A iesit foarte bun.
Din pacate nu am poze din timpul prepararii si nici cantitati prea exacte n-as putea sa dau. Cert e ca am sa mai fac. Nu e asa cremos, nu se intinde pe paine ca pateul din cutie, dar la capitolul ingrediente e clar ca iese castigator: ficat de porc, slanina afumata de casa, foi de dafin, piper, ceapa calita, sare, fara antiaglomerant, colorant artificial, agent de ingrosare si mai stiu io ce agenti.

Am pus asa:
* 700 g ficat de porc
* vreo 150 g slanina de casa, afumata
* cam 2 cepe calite
* cateva linguri de supa de carne, ca sa subtieze pateul
* sare dupa gust

Am fiert ficatul in kukta, in apa cu 2 foi de dafin si niste piper boabe, vreo 15-20 min. Cand s-a racit, l-am taiat bucatele.
Slanina tocata cubulete. Ceapa calita.
Toate ingredientele intr-un castron mixate cu mixerul vertical.
Pentru ca pateul se prezenta cam dens, am adaugat cateva linguri de supa de carne.

A iesit delicios!
Data viitoare insa am sa pun mai multa ceapa calita, niste fire de usturoi verde sau ceapa verde sau leurda, oregano si mai multa supa.

Am mancat pateul direct pe paine, insa l-am folosit si pentru oua umplute (amestecat cu mustar, galbenusuri si unt).

PS: nu radeti de iepurele-ridiche! E prima mea leguma sculptata.


Photobucket

2 comments:

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).