Crema:
* 500 g mure + 100 g mure pt decor
* 2-3 linguri zahar (in functie de cat de dulci sint murele)
* 400 ml frisca lichida Meggle
* 300 g mascarpone
* 2 plicuri gelatina alba (granule) dr. oetker
Murele le-am fiert putin cu zahar, ca sa lase zeama (cu care am insiropat blatul), apoi le-am lasat la scurs intr-un strecurator de plastic.
Am pus gelatina la hidratat in putina apa, dupa care am topit-o pe baie de aburi.
Frisca lichida am batut-o si am adaugat mascarpone si murele scurse de zeama.
Am adaugat gelatina devenita livhida si am batut pana s-a omogenizat totul.
Am tapetat cu folie alimentara o oala. Am pus un strat de crema, murele lasate intregi si restul de crema.
Am dat oala la rece pana s-a intarit putin crema.
Blatul insiropat l-am pus peste crema, am acoperit cu folie si cu o farfurie si directia frigider peste noapte.
A doua zi am pus o farfurie mai mare peste oala, am rasturnat, am indepartat folia si am decorat cu briz-briz colorat.
Intr-o parte din crema am mai adaugat cateva linguri de zeama, pentru un plus de culoare.
La cat de colorata a fost zeama, cred ca ar fi potrivita pentru colorat blaturi pentru Red Velvet Cake :D
mama mia...o nebunie de tort!
ReplyDeletemersi! :*
ReplyDelete