Pages

Sunday, April 15, 2012

Tort cu crema de mure

Blat = pandispan din 4 oua + esenta de vanilie

Crema:
* 500 g mure + 100 g mure pt decor
* 2-3 linguri zahar (in functie de cat de dulci sint murele)
* 400 ml frisca lichida Meggle
* 300 g mascarpone
* 2 plicuri gelatina alba (granule) dr. oetker

Murele le-am fiert putin cu zahar, ca sa lase zeama (cu care am insiropat blatul), apoi le-am lasat la scurs intr-un strecurator de plastic.
Am pus gelatina la hidratat in putina apa, dupa care am topit-o pe baie de aburi.
Frisca lichida am batut-o si am adaugat mascarpone si murele scurse de zeama.
Am adaugat gelatina devenita livhida si am batut pana s-a omogenizat totul.
Am tapetat cu folie alimentara o oala. Am pus un strat de crema, murele lasate intregi si restul de crema.
Am dat oala la rece pana s-a intarit putin crema.
Blatul insiropat l-am pus peste crema, am acoperit cu folie si cu o farfurie si directia frigider peste noapte.
A doua zi am pus o farfurie mai mare peste oala, am rasturnat, am indepartat folia si am decorat cu briz-briz colorat.

Intr-o parte din crema am mai adaugat cateva linguri de zeama, pentru un plus de culoare.
La cat de colorata a fost zeama, cred ca ar fi potrivita pentru colorat blaturi pentru Red Velvet Cake :D
 

2 comments:

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).