Tort de cacao cu crema de mascarpone cu lamaie si glazura oglinda
Pentru blatul cu cacao:
Pentru crema:
500 g mascarpone Lovilio
100 g ciocolata alba Bellarom, topita
80 g zahar pudra Castello
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingurita esenta de vanilie Castello
2 linguri zeama de lamaie
200 g frisca lichida Pilos
Am amestecat cu mixerul, mascarpone cu ciocolata alba, topita cat sa curga, zaharul pudra, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Apoi am adaugat cate putin zeama de lamaie, mixand la viteza mica (de teama sa nu se taie crema).
Dupa care am adaugat si frisca batuta (la frisca n-am mai adaugat zahar ca in reteta din care m-am inspirat, pentru ca frisca mea este deja destul de dulce).
Am uns cele trei foi de blat cu crema si am imbracat si exteriorul tortului.
Am pus tortul in congelator cat timp m-am ocupat de glazura.
Pentru glazura oglinda:
25 g cacao Castello
50 ml frisca lichida Pilos
75 ml apa
50 g zahar
3 g gelatina praf
Am pus gelatina la hidratat in 2 linguri de apa rece.
Restul ingredientelor le-am amestecat intr-un ibric si le-am pus la fiert pe foc mic cateva minute, pana cand compozitia parea ca s-a ingrosat putin.
Apoi am strecurat si am lasat sa se racoreasca putin, dupa care am adaugat gelatina si am amestecat pana s-a dizolvat de tot.
Am asezat pe un suport tortul tinut la congelator vreo ora, iar dedesubt am pus o hartie de copt si am turnat glazura calduta.
Observatii:
-crema este foarte gustoasa, dar totusi data viitoare am sa pun mai putin zahar si mai multa zeama de lamaie.
-glazura este extraordinara! ramane lucioasa si moale multumita gelatinei.
No comments:
Post a Comment