Sursa:
Ingredientele mele:
1) pentru aluat
*600 g faina 000
*1 lingurita scortisoara macinata (praf)
*coaja de portocale Finesse Dr.Oetker
*50 ml ulei
*7 g drojdie uscata
*80 g zahar
*250 ml lapte
*3 oua
*un strop de sare
*esenta de vanilie
2) pentru umplutura
*200 g stafide
*2-3 linguri lichior whisky cream
*esenta de vanilie
3) pentru sirop
*300 ml lapte
*3 Lg miere
(tava 33 x 22 cm)
La preparare am urmat instructiunile din reteta de mai sus.
Am pornit cu un (aproape) dezastru, pentru ca n-am putut sa ma ocup la timp de aluatul dospit.
Dar in final a iesit un cozonac gustos si pufos.
Insa intre cele doua straturi (cel de melcisori si cel intins) s-a format o portiune cleioasa, probabil din cauza siropului.
Data viitoare am sa folosesc acelasi aluat si am sa fac intr-o tava mai mica, doar jumatate de portie si doar intr-un strat.
Inca n-am descoperit reteta unui cozonac care sa ramana la fel de pufos 2-3 zile.
Mai caut. :)
No comments:
Post a Comment