Cheesecake modificat, cu crema de iaurt, pentru ca asta am avut in casa si am vrut sa se consume.
(fara coacere)
Pentru baza am folosit:
*200 g biscuiti (simpli + eugenii cu crema de cacao)
*100 g unt, topit
Pentru crema am folosit:
*650 g iaurt cu diferite arome (250 g iaurt de baut + 400 g iaurt cu fructe)
*2 pliculete gelatina granule (2 x 10 g)
*400 g frisca lichida Pilos
*esenta de vanilie
*1 conserva fructe tropicale
*1 conserva mare piersici in sirop slab indulcit
Sursa jeleu (de fructe de padure):
*350 g amestec fructe de padure
*70 g zahar
*80 ml apa
*1 lg (rasa) amidon
*1 pliculet (10 g) gelatina granule
Biscuitii sfaramati cu robotul de bucatarie, i-am amestecat cu untul topit (dar nu cald) si i-am nivelat in cele doua forme rotunde (de 16 cm si de 26 cm diametru). Am dat la rece pana cand m-am ocupat de crema.
Pentru crema:
-am batut frisca lichida la viteza mica pana cand a fevenit cremoasa, pufoasa.
-am pus la hidratat gelatina, iar dupa vreo 10 min am incalzit-o usor la microunde pana cand a devenit lichida si nu s-au mai vazut granule.
-am amestecat iaurtul cu frisca batuta, gelatina lichida si esenta de vanilie.
Peste baza de biscuiti am impartit fructele scurse de zeama si am turnat crema.
Am dat la rece pana cand am pregatit si s-a racorit jeleul.
Pentru jeleu am urmat indicatiile din reteta de mai sus.
Si anume:
"Zmeura, apa si zaharul se pun intr-o cratita si se fierbe pe foc mic, se ia
spuma din cand in cand. Cand se transforma intr-o dulceata mai lichida se adauga amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca pana incepe sa se lege.
Gelatina hidratata in apa rece se dizolva la microunde si se toarna peste sosul de zmeura (eu am lasat si bucati intregi, dar daca doriti treceti printr-o sita).
Se acopera cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca, dar sa ramana inca lichid.
Gelatina hidratata in apa rece se dizolva la microunde si se toarna peste sosul de zmeura (eu am lasat si bucati intregi, dar daca doriti treceti printr-o sita).
Se acopera cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca, dar sa ramana inca lichid.
Jeleul racit, dar inca lichid se toarna peste cheesecake-ul rece, si se pune la congelator 15-20 minute."
Cand jeleu s-a racit putin, dar inca era lichid, am turnat peste crema deja intarita.
Dupa care tortul mai mic l-am pus la congelator pentru vreo 20 min, iar celalalt a ramas in frigider.
VERDICT: supeeeeeeeeeeer!
Baza e interesanta si gustoasa, crema e foarte buna, usoara, fresh, iar jeleul e mmm-mmm-MMM!
No comments:
Post a Comment