aveam niste castraveti cam aiurea si am zis sa incerc sa-i pun la covasit la soare, poate intra ceva gust in ei
trebuia sa-i crestez doar in patru, dar i-am taiat asa pt ca n-am avut borcan mai mare in care sa incapa
poate am facut cate ceva aiurea, dar e prima data cand pun castraveti covasiti
Ingrediente:
* 6 castraveti mari
* vreo 750 ml de apa
* 3 linguri de sare (cu varf)
* 4 catei de usturoi
* 4 foi de dafin
* 2 linguri marar uscat
* 2 linguri cimbru uscat
* 1 felie de paine
am masurat cata apa intra in cele doua borcane peste castraveti, apoi am pus apa aia la fiert cu 3 linguri de sare si 2 foi de dafin
pe fundul fiecarui borcan am pus cate un pic de marar si cimbru uscat, 1-2 catei de usturoi, 1 foaie de dafin si o bucatica de paine
apa dupa ce a fiert in clocot am lasat-o sa se racoreasca putin
am indesat castravetii in borcane, am mai pus cate un catel de usturoi, marar si cimbru, iar deasupra cate o bucatica de paine, apoi am turnat apa
am acoperit borcanele cu cate o farfurioara, nu cu tifon pt ca fiind asa pline borcanele precis o sa de pe-afara cand incepe sa fermenteze
le-am scos in balcon si sa vedem ce iese in 3-5 zile :D
Update: 3 iulie
Procesul de fermentatie a inceput, castravetii si-au schimbat putin culoarea, mirosul specific e prezent.
Experimentul continua :)))
buna Daiana.. ce sunt castravetii astia covasiti? un fel de muraturi? Acum aud prima data :) te pup
ReplyDeleteCastravetii covăsiţi sint castraveti acriti la soare.
ReplyDeleteNu stiu cum e prin alte zone, dar io am crescut cu castraveti din astia pe timp de vara, bunica punea mereu si erau extraordinar de buni. sper sa-mi asa si mie ceva :P
sunt cei mai buni !!!! si bunica ii face la fel si e din moldova :) bine, mai putin partea cu feliile de paine
ReplyDeletepot spune ca ii urasc pe cei bulgaresti in otet,bleah !
Mie-mi plac toate variantele de castraveti acriti. Faza cu painea am citit-o pe net. Sint curioasa daca o sa aibe alt gust decat cum stiu sau daca se fac mai repede.
ReplyDeleteAsta e un experiment, prima data fac. Sa vedem ce iese :)
par gustosi.. astept impresii! :)
ReplyDeleteProcesul de fermentatie a inceput, castravetii si-au schimbat putin culoarea, mirosul specific e prezent. ptiu ptiu Tineti-mi pumnii sa fie si comestibili peste cateva zile :)))
ReplyDelete(completat postare cu poze proaspete)
ah, cat imi plac castravetii astia! am zis ca fac si eu neaparat, ii ador, si sunt doar o specialitate de vara :)
ReplyDeleteInca n-am avut curaj sa gust. Are bule, miroase asa cum stiu ca miros castravetii covasiti, dar coaja inca nu si-a schimbat de tot culoarea sa fie cum o stiu. Ii mai las in pace sa prinda macar o zi de caldura adevarata.
ReplyDelete