Pages

Tuesday, July 12, 2011

Tarta cu piersici si bezea






Ingrediente:
* 22 piscoturi
* 3 piersici cam coapte + 1 nectarina
* vreo 60 g martipan (din ala acoperit cu ciocolata, l-am dezbracat de ciocolata si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari)
* vreo 50 g unt pt ca mi s-a parut prea uscat "blatul" - big mistake  :lady:  trebuia sa las asa cum era, ca oricum se imbiba de la piersicile zemoasa, din cauza asta "blatul" a iesit cam siropos.
* pentru bezea: 4 albusuri + 10 linguri de zahar


Piscoturile se maruntesc (cu sucitorul, cu robotul, cu ce vreti voi) si se amesteca bine de tot cu martipanul (si untul in cazul meu). Se taseaza compozitia intr-o forma de tort (sau tava mai mica sau forma termorezistenta). Se adauga piersicile curatete si taiate bucatele.
Albusurile se bat bine pana se fac spuma teapana, apoi se adauga incet, lingura cu lingura zaharul si se bate in continuare pana se termina zaharul si spuma nu cade din vasul de mixare.
Bezeaua se intinde peste piersici.
Prajitura se da la cuptorul preincalzit pana cand bezeaua devine aurie. Se supravegheaza intensitatea focului ca sa nu se arda deasupra. Io am pus 5 min pe foc mare, apoi cand am vazut ca varfurile deja se coloreaza am scazut focul cam la 1/4. Prajitura a stat in totul 1 ora in cuptor (depinde de cuptor, nu va luati dupa timp ci dupa aspectul bezelei).






















Sursa

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).