Pages

Thursday, May 20, 2010

Tort de cacao cu crema de vanilie si banane


Ingrediente:

Blat:
* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 3 linguri de faina
* 2 linguri de cacao
* 2 pliculete zahar vanilat
* esenta de portocale

Crema:
* 350 ml lapte
* 1 plic creme ole de vanilie
* cateva linguri de crema Nutoka (gen nutella)
* 3 banane mai micute

Sirop:
* 2-3 linguri de zahar
* 1 lingura esenta de portocale
* 1 lingura esenta de vanilie
* 1 fiola esenta de rom

Am separat ouale, albusurile le-am batut bine-bine de tot cu 3 linguri de zahar + zaharul vanilat, galbenusurile le-am batut cu 2 linguri de zahar pana s-au facut ca o crema untoasa.
Peste galbenusurile batute am cernut faina si cele 2 linguri de cacao si am amestecat pana la omogenizare.
Apoi cu o paleta am incorporat cu grija spuma de albusuri.
Am turnat blatul in forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt.
Am dat la cuptoru preincalzit pt 25 min pe foc mediu spre mic.
Apoi am lasat baltul sa se racoreasca in cuptor stins, cu usa intredeschisa, abia dupa aceea am scos blatul pe un gratar.

Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, atata doar ca am pus mai putin lapte ca sa stea mai teapana crema (de unde? :)))

Blatul racit l-am insiropat cu un sirop facut din ingredientele enumerate mai sus.

Blatul insiropat l-am uns cu un strat subtire de Nutoka. Bad idea! crema n-a mai avut aderenta si a luat-o la vale in toate partile :P

Peste crema am asezat bananenele feliate subtire.
Am decorat totul cu brizbriz colorat.
Degeaba am bagat in frigider, crema nu s-a mai intarit si am mancat tortul cu ligurita pentru ca fugea peste tot crema :D





No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).