Thursday, May 20, 2010

Tort de cacao cu crema de vanilie si banane

Photobucket



Ingrediente:

Blat:
* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 3 linguri de faina
* 2 linguri de cacao
* 2 pliculete zahar vanilat
* esenta de portocale

Crema:
* 350 ml lapte
* 1 plic creme ole de vanilie
* cateva linguri de crema Nutoka (gen nutella)
* 3 banane mai micute

Sirop:
* 2-3 linguri de zahar
* 1 lingura esenta de portocale
* 1 lingura esenta de vanilie
* 1 fiola esenta de rom

Am separat ouale, albusurile le-am batut bine-bine de tot cu 3 linguri de zahar + zaharul vanilat, galbenusurile le-am batut cu 2 linguri de zahar pana s-au facut ca o crema untoasa.
Peste galbenusurile batute am cernut faina si cele 2 linguri de cacao si am amestecat pana la omogenizare.
Apoi cu o paleta am incorporat cu grija spuma de albusuri.
Am turnat blatul in forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt.
Am dat la cuptoru preincalzit pt 25 min pe foc mediu spre mic.
Apoi am lasat baltul sa se racoreasca in cuptor stins, cu usa intredeschisa, abia dupa aceea am scos blatul pe un gratar.

Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, atata doar ca am pus mai putin lapte ca sa stea mai teapana crema (de unde? :)))

Blatul racit l-am insiropat cu un sirop facut din ingredientele enumerate mai sus.

Blatul insiropat l-am uns cu un strat subtire de Nutoka. Bad idea! crema n-a mai avut aderenta si a luat-o la vale in toate partile :P

Peste crema am asezat bananenele feliate subtire.
Am decorat totul cu brizbriz colorat.
Degeaba am bagat in frigider, crema nu s-a mai intarit si am mancat tortul cu ligurita pentru ca fugea peste tot crema :D




Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive