Ingrediente:
Blat:
* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 3 linguri de faina
* 2 linguri de cacao
* 2 pliculete zahar vanilat
* esenta de portocale
Crema:
* 350 ml lapte
* 1 plic creme ole de vanilie
* cateva linguri de crema Nutoka (gen nutella)
* 3 banane mai micute
Sirop:
* 2-3 linguri de zahar
* 1 lingura esenta de portocale
* 1 lingura esenta de vanilie
* 1 fiola esenta de rom
Am separat ouale, albusurile le-am batut bine-bine de tot cu 3 linguri de zahar + zaharul vanilat, galbenusurile le-am batut cu 2 linguri de zahar pana s-au facut ca o crema untoasa.
Peste galbenusurile batute am cernut faina si cele 2 linguri de cacao si am amestecat pana la omogenizare.
Apoi cu o paleta am incorporat cu grija spuma de albusuri.
Am turnat blatul in forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt.
Am dat la cuptoru preincalzit pt 25 min pe foc mediu spre mic.
Apoi am lasat baltul sa se racoreasca in cuptor stins, cu usa intredeschisa, abia dupa aceea am scos blatul pe un gratar.
Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, atata doar ca am pus mai putin lapte ca sa stea mai teapana crema (de unde? :)))
Blatul racit l-am insiropat cu un sirop facut din ingredientele enumerate mai sus.
Blatul insiropat l-am uns cu un strat subtire de Nutoka. Bad idea! crema n-a mai avut aderenta si a luat-o la vale in toate partile :P
Peste crema am asezat bananenele feliate subtire.
Am decorat totul cu brizbriz colorat.
Degeaba am bagat in frigider, crema nu s-a mai intarit si am mancat tortul cu ligurita pentru ca fugea peste tot crema :D
No comments:
Post a Comment