Pages

Saturday, May 8, 2010

Prajitura cu lamaie si smantana

Ingrediente:

Pentru blat:
* 200 g unt
* 300 g zahar
* zeama de la 1/2 de lamaie (sau 2 lingurite esenta de lamaie)
* 2 pliculete zahar vanilat
* 4 oua mici (sau 3 mari)
* coaja de la 2 lamai
* 200 g smantana (normala, fermentata)
* 500 g faina
* 1 pliculet praf de copt
Pentru glazura:
* 2-3 linguri zeama de lamaie
* 2-3 linguri apa rece
* 200 g zahar pudra

Mod de preparare:
- am batut cu mixerul untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul + zaharul vanilat + zeama de lamaie pana a devenit o compozitie omogena;
- am adaugat ouale intregi, unul cate unul;
- am pus coaja de lamaie si smantana si am batut in continuare;
- din cauza ca am pus zeama de lamaie amestecul pana acum arata ca o crema taiata, dar nu are nimic;
- la sfarsit am adaugat faina cernuta si praful de copt si am amestecat totul cu lingura de lemn;
- pt forma de guguluf era prea mult aluat, asa ca am folosit mai bine forma rotunda;
- am dat prajitura la cuptorul preincalzit pentru 50-60 min (15 min foc mediu, apoi mic; timpul depinde de cuptor, incercam cu scobitoarea);
- dupa ce s-a racorit am turnat deasupra glazura (zahar pudra frecat cu zeama de lamaie si apa) si am lasat sa se raceasca de tot.


Impresii:
* se face foarte usor, miros divin, aroma delicata, pufos... ce sa mai zic?! i'm lovin' it!

Sursa: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/26087/Prajitura-de-lamaie-cu-smantana/

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

4 comments:

  1. vai, ce bine arata! neaparat sa o incerc: prajiturile cu lamaie sunt printre favoritele mele!

    ReplyDelete
  2. Nu numai ca arata foarte bine....cred ca esti si foarte priceputa!
    Felicitari !

    ReplyDelete
  3. super prajiturica ta! de retinut! poate o fac in zilele astea sa vad cum e!

    ReplyDelete

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).