Pentru blat:
* 200 g unt
* 300 g zahar
* zeama de la 1/2 de lamaie (sau 2 lingurite esenta de lamaie)
* 2 pliculete zahar vanilat
* 4 oua mici (sau 3 mari)
* coaja de la 2 lamai
* 200 g smantana (normala, fermentata)
* 500 g faina
* 1 pliculet praf de copt
Pentru glazura:
* 2-3 linguri zeama de lamaie
* 2-3 linguri apa rece
* 200 g zahar pudra
Mod de preparare:
- am batut cu mixerul untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul + zaharul vanilat + zeama de lamaie pana a devenit o compozitie omogena;
- am adaugat ouale intregi, unul cate unul;
- am pus coaja de lamaie si smantana si am batut in continuare;
- din cauza ca am pus zeama de lamaie amestecul pana acum arata ca o crema taiata, dar nu are nimic;
- la sfarsit am adaugat faina cernuta si praful de copt si am amestecat totul cu lingura de lemn;
- pt forma de guguluf era prea mult aluat, asa ca am folosit mai bine forma rotunda;
- am dat prajitura la cuptorul preincalzit pentru 50-60 min (15 min foc mediu, apoi mic; timpul depinde de cuptor, incercam cu scobitoarea);
- dupa ce s-a racorit am turnat deasupra glazura (zahar pudra frecat cu zeama de lamaie si apa) si am lasat sa se raceasca de tot.
Impresii:
* se face foarte usor, miros divin, aroma delicata, pufos... ce sa mai zic?! i'm lovin' it!
Sursa: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/26087/Prajitura-de-lamaie-cu-smantana/
vai, ce bine arata! neaparat sa o incerc: prajiturile cu lamaie sunt printre favoritele mele!
ReplyDeleteNu numai ca arata foarte bine....cred ca esti si foarte priceputa!
ReplyDeleteFelicitari !
Mersi pentru aprecieri! :*
ReplyDeletesuper prajiturica ta! de retinut! poate o fac in zilele astea sa vad cum e!
ReplyDelete