Sunday, May 30, 2010

Sirop de capsune

Photobucket


N-am facut niciodata, dar am baut si imi place foarte mult siropul de capsune (la fel ca si cel de zmeura sau visine).
In afara de pus zahar peste capsune, nu prea stiam incotro s-o apuc, dar cu ajutorul lui ROXIE si al lui gogu, am combinat variantele si a iesit ceva deeeeeeeeeeeeeeeelicioooooooooooooos :D

Ingrediente:
* 1 kg capsune curatate de codite
* 500 g zahar tos
* coaja de la 1 lamaie

Cu o seara inainte am presarat zaharul peste capsune si am bagat castronul in frigider.
A doua zi am constatat ca a lasat o zeama frumos colorata.
Am transferat capsunele intr-o oala, am bagat blenderul si le-am zdrobit.
Lamaia am curatat-o cu curatatorul de cartofi si coaja subtire astfel obtinuta am adaugata-o la capsune.
Am pus pe foc mic si am fiert maglavaisul aprox 20 min. In acest timp am amestecat din cand in cand si am indepartat spuma formata.
Dupa ce a dat in cateva clocote, am trecut sosul de capsune prin sita.
Lichidul scurs l-am pus intr-o sticla de 330 ml, iar pasta ramasa intr-un borcan de mustar si le-am bagat intre prosope la caldura pana a doua zi.
Azi am desfacut sticla si am baut un pahar de sirop :balesc:
Gustul e excelent, dar data viitoare nu mai bag blenderul, ci zdrobesc fructele cu mana pt ca n-a iesit un sirop clar ci unul prea gros, adica are prea multa pulpa si s-a ingrosat foarte mult de ieri.
Am vazut retete cu proportia de zahar 1:1, dar mie mi se pare suficient de dulce asa, chiar la limita.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

1 comment:

  1. miam miam
    cat a mai ramas din el ?
    he he ,in seifff cu el
    (edith )

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive