N-am facut niciodata, dar am baut si imi place foarte mult siropul de capsune (la fel ca si cel de zmeura sau visine).
In afara de pus zahar peste capsune, nu prea stiam incotro s-o apuc, dar cu ajutorul lui ROXIE si al lui gogu, am combinat variantele si a iesit ceva deeeeeeeeeeeeeeeelicioooooooooooooos :D
Ingrediente:
* 1 kg capsune curatate de codite
* 500 g zahar tos
* coaja de la 1 lamaie
Cu o seara inainte am presarat zaharul peste capsune si am bagat castronul in frigider.
A doua zi am constatat ca a lasat o zeama frumos colorata.
Am transferat capsunele intr-o oala, am bagat blenderul si le-am zdrobit.
Lamaia am curatat-o cu curatatorul de cartofi si coaja subtire astfel obtinuta am adaugata-o la capsune.
Am pus pe foc mic si am fiert maglavaisul aprox 20 min. In acest timp am amestecat din cand in cand si am indepartat spuma formata.
Dupa ce a dat in cateva clocote, am trecut sosul de capsune prin sita.
Lichidul scurs l-am pus intr-o sticla de 330 ml, iar pasta ramasa intr-un borcan de mustar si le-am bagat intre prosope la caldura pana a doua zi.
Azi am desfacut sticla si am baut un pahar de sirop :balesc:
Gustul e excelent, dar data viitoare nu mai bag blenderul, ci zdrobesc fructele cu mana pt ca n-a iesit un sirop clar ci unul prea gros, adica are prea multa pulpa si s-a ingrosat foarte mult de ieri.
Am vazut retete cu proportia de zahar 1:1, dar mie mi se pare suficient de dulce asa, chiar la limita.
miam miam
ReplyDeletecat a mai ramas din el ?
he he ,in seifff cu el
(edith )