Friday, April 5, 2013

Mamaliga la microunde

 photo IMG_4267.jpg

Ingrediente: 
* 1 masura malai 
* 3 masuri apa 
(sau ceva mai mult, in functie de cat de moale va place mamaliga) 
* 1 lingurita unt 
* sare (dupa gust)
* cuptor cu microunde :P 

Mod de pregatite: 
- intr-un vas potrivit pt cuptorul cu microunde am pus malaiul, sarea si apa, am acoperit cu o farfurie si am bagat la puterea maxima (700-850 W - 700 in cazul meu) 2 minute;
 photo IMG_4261.jpg

- am scos, am pus untul, am amestecat, inapoi 2 minute;

 photo IMG_4262.jpg 

- scos, amestecat, inapoi 2 min;

 photo IMG_4263.jpg

- de faza urmatoare nu mai e nevoie, dar mie imi place mamaliga mai moale: am mai adaugat jumatate de masura de apa si am mai lasat 1 minut.
 photo IMG_4265.jpg

- am servit cu tocanita de ciuperci

 photo IMG_4267.jpg

6 comments:

  1. Ce idee faina!!!...trebuie s-o incerc si eu!Am luat reteta!
    Merci si weekend placut!

    ReplyDelete
  2. ce inseamna "o masura apa"? cat anume?

    ReplyDelete
  3. Miha, orice masura. ideea e ca sa fie aceeasi masura la apa si la malai. io am folosit cutiuta de plastic care se vede in poza si mi-a iesit o portie generoasa de mamaliga. daca faci pt mai multe persoane, atunci trebuie un bol mai mare si o masura mai mare (ceasca sau chiar cana)
    cutiuta aia are 90 ml.

    ReplyDelete
  4. merci. am priceput. acum mai ramane sa-l intreb pe sot ce putere are mW din dotare (care este in bucataria pensiunii. nici macar nu-i "al meu"). ;)

    ReplyDelete
  5. Am vazut pe net mamaliga (si alte retete) facuta la micro la 800 W sau alta putere si timpul era acelasi.

    ReplyDelete
  6. Probabil la 1.000 W trebuie deja ajustat timpul de gatit.

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive