Tuesday, July 12, 2011

Prajitura rasturnata cu mere si caramel (zahar ars)



Ingrediente:
* 6 oua (io am avut 5 oua maaaari)
* 6 linguri de faina
* 5 linguri de zahar
* 1 pliculet praf de copt
* 2 pliculete zahar vanilat
* un castron de mere (nu stiu exact cate au fost)
* 12 linguri de zahar pt caramelizat


*tava folosita: 25x35 cm (inaltime aprox 5 cm)


- am caramelizat zaharul intr-o oala si am turnat in tava tapetata cu hartie de copt .
- merele le-am decojit, le-am curatat de cotor, le-am taiat felii si le-am asezat in tava peste zaharul ars intarit intre timp; le-am presarat cu scortisoara si putin zahar. 
- tava cu mere am bagat-o in cuptorul preincalzit pt aproximativ 15 min sa se coaca putin.
- intre timp am separat ouale, albusurile le-am batut spuma cu zaharul si z.vanilat.
- am adaugat galbenusurile frecate si faina cernuta amestecata cu praful de copt.
- am omogenizat totul cu lingura de lemn cu miscari usoare sa nu se sparga spuma de albusuri.
- am turnat peste merele coapte blatul si am bagat prajitura la cuptorul pt aprox 40 min (primele 5-10 pe foc mare, apoi am redus la prima treapta).
- dupa 40 min am incercat cu scobitoarea si era coapta. am stins cuptorul si am lasat prajitura sa se racoreasca cu usa cuptorului deschisa.
- dupa vreo ora am rasturnat prajitura pe o tava.

























7 comments:

  1. Foarte buna si foarte aromata.

    ReplyDelete
  2. Un hectar de prajitura! :D)) Fac si eu la toamna, cand s-or coace ale mele mere. Notat reteta! Mersi frumos!

    ReplyDelete
  3. Ii excelenta prajituica asta !

    ReplyDelete
  4. Tehnologie Tarte Tatin,dar mai pe romaneste ! Arata nemaipomenit !!!

    ReplyDelete
  5. Mersi pentru aprecieri :*
    Dani, asa e. doar ca tanti de la care am primit reteta nu stia de asa ceva :)

    ReplyDelete
  6. Mmmmmm 👍arata sooooper 👌 💞

    ReplyDelete
  7. Am facut si eu �� e foarte buna reta si azi o fac a 2/a oara ������ multumesc Daina

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive