Tuesday, July 12, 2011

Prajitura eleganta cu visine

Photobucket


Prajitura cu visine inspirata de amalia

Ingrediente:
Pentru blat:
* 4 oua mari
* 10 linguri de zahar
* 1 plic praf de copt
* 1 plic de zahar vanilat
* 5 linguri de faina (cu varf)
* 2 linguri coaja rasa  de lamaie

Crema si topping:
* 1 plic de cremsnit de la Dr Oetker
* 750 ml lapte
* 2 plicuri de gelatina rosie de la Dr. Oetker
* 200 ml suc de visine + 200 ml apa pt prepararea gelatinei rosii

* 1-2 kg de visine proaspete, fara samburi


"Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar ( ca si pentru bezea) si zaharul vanilat. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena. Puneti blatul intr-o tava de dimensiuni 26x36, tapetata cu hartie de copt ( se poate pune intr-o forma de tort cu d=26cm), asezati visinile deasupra ( eu le-am lasat sa se scurga si apoi le-am pudrat cu faina sa nu se lase la fund).
Se coace la foc mic 25 de min. Se lasa sa se raceasca si se pune pe un platou sau tava.
Dupa cum vedeti iasa foarte pufoasa. Daca vreti va opriti aici, o pudrati cu zahar si o papati, daca nu va adunati puterile si continuati.
Se face crema conform instructiunilor de pe plic si se aseaza pe blatul racit.
Se pun visinele deasupra, mie abia mi-au ajuns ca am mai mancat cateva.
Apoi sucul ramas se amesteca cu apa pana ajunge la 250 ml, 2 linguri zahar si cu pliculetul de gelatina, se fierbe 2 min si se pune peste prajitura. Se lasa la rece 3 ore."

Gustul e fantastic! Si dulce si acrisor si blat pufos si crema dulce si visine reci   

Am avut 2 boluri cu visine (1 pt pus in blat si 1 pt pus deasupra) - deci prima poza x 2 (ca si cantitate nu stiu cat am avut, n-am cantarit)



   
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

*mi-a mai ramas niste gelatina rosie si nu vroiam s-o arunc asa ca am incropit o portie de desert rapid si usor: visine gel(atin)oase 

Photobucket
Photobucket
Photobucket
***

Photobucket
Photobucket
***

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


No comments:

Post a Comment

Labels

aparat inghetata (2) aperitiv (3) birthday (1) canon sx120 is (1) ceai (11) desert (160) diverse (42) fel principal (85) giveaway (72) gradina (20) inghetata (2) Lidl (3) masina inghetata (2) microunde (5) mix (16) pink (16) post (25) salata (11) sarat (23) sirop (6) suc (10) supa-ciorba (17)

Blog Archive

About Me

My Photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita, de 36 de ani. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana).