Monday, September 13, 2010

Compot de struguri si prune





Ingrediente:
** struguri rosii
** prune
** zahar
** bucati de scortisoara

Cum am procedat:
- am spalat fructele si le-am impartit in borcane;
- am turnat apa rece in borcane peste fructe ca sa vad cat sirop o sa am nevoie;
- apa masurata am turnat-o intr-o oala, am mai completat cu jumatate de litru (am vrut sa ramana sirop de baut) si am pus 8 linguri de zahar (cate o lingura de zahar aferenta celor doua borcane mai mici si cate doua linguri de zahar aferente celor trei mai mari).
- am adaugat cateva bucati de scortisoara si am lasat sa fiarba pana a dat cateva clocote;
- atunci am adaugat in siropul fierbinte toate fructele si le-am lasat pe foc pana si-au schibat culoarea si am observat ca incepe sa crape cate o boaba de strugure sau o pruna;
- in borcanele pregatite langa aragaz (ca sa fie calde) am pus cu o spumiera fructele si am portinat cu polonicul sirop peste ele;
- am inchis repede cu capace si le-am asezat la dunst (adica le-am invelit in patura);
- le-am lasat asa aproape doua zile, timp in care borcanele s-au racit incet sub patura;
- am desfacut un borcan de proba... pentru prima mea productie de compot e chiar foarte bun ce-a iesit :) nu foarte dulce, vanilat si aromat cu un amestec placut de struguri si prune.



















3 comments:

  1. Buuuna!!!Te astept la mine sa ridici un premiu....daca-ti face placere!!!
    O zi minunata iti doresc!!!

    ReplyDelete
  2. quite terrific submit. Thank you posting

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive