Sunday, February 27, 2011

Prajitura CONCURS :)

Photobucket


Cu un pic de teama m-am apucat de pregatiri :) si ca sa nu fie prea mari stricaciunile in caz de esec, am facut jumatate de portie.


Am botezat-o temporar "Prajitura Concurs" pentru ca particip cu aceasta prajitura la concursul lunii februarie pe BUCATARIA NOASTRA



Reteta originla:




Ingredientele:
Photobucket

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un pict de sare.
Photobucket

Photobucket

Apoi am adaugat zaharul si am batut in continuare. 
Dupa care am adaugat galbenusurile si am amestecat cu mixerul pe viteza minima.

Photobucket

Photobucket

Dupa incorporarea galbenusurilor, am adaugat faina cernuta cu praful de copt si am amestecat pe viteza mica. (am uitat sa pozez acest pas :P)

Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (marimea tavii: 28 x 17 cm)
Photobucket

Am dat la cuptorul preincalzit, 3 min pe foc mare, apoi am redus focul aproape la minim si am mai lasat 15 min. Am oprit focul cand blatul a trecut testul scobitorii.
Photobucket

Intre timp am preparat crema. Aici am modificat putin, in sensul ca in loc de 2 oua (jumatate fata de reteta data) am folosit 3 oua. Ma gandeam ca din doua oua n-o sa-mi iasa mai nimic. Restul proportiilor le-am pastrat.
Photobucket

Photobucket

Dupa ce am terminat crema, am trecut la prepararea bezelei de caramel.
Photobucket

Blatul racit l-am taiat de jur imprejur ca sa am marginile netede.
Photobucket

Intr-un final am trecut la asamblarea prajiturii.
Photobucket

Photobucket

Marginile nu le-am acoperit cu crema pentru ca:
1. nici n-ar fi ajuns crema.
2. nu stiu cum fac, dar cand am incercat imbracarea unui tort/prajitura cu crema nu mi-a iesit pe placul meu.
3. hai sa zicem ca asta e stilul meu, mai golas, cu aspect neterminat, nefinisat :)
Am decorat cu ornamente de ciocolata.
Inainte de servire am tinut prajitura cam o ora la frigider.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Concluzii si observatii:

* blatul e supeeeeer! pufos, placut la gust si ca textura.
* crema e supeeer! io nu-s fan al cremelor cu unt, dar asta imi place.
* bezeaua cu caramel nu stiu ce-a avut. oricat am batut-o n-a ajuns la consistenta dorita. nu curge, dar nici teapana nu e. daca las prajitura pe masa, bezeaua o ia la vale de pe felie.
* e cam dulce pt gustul meu, dar nici nu pot sa scad cantitatile de zahar pentru ca atunci si-ar pierde tot farmecul.
* pana a doua zi, dupa o noapte la rece, dispare mirosul de oua, care ma deranjeaza pe mine, desi altii nici nu-l simt.

Juriul acorda trei de DA si o trecem la reusite! ;)

7 comments:

  1. E o reusita, intr-adevar! Imi place mult!

    ReplyDelete
  2. Mersi frumos pentru aprecieri! :*

    ReplyDelete
  3. pai draga noastra, bafta, ca arata bine, iar dupa ingrediente trebuie sa fie si foarte buna!

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive