Sunday, October 7, 2012

Remediile bunicii: Sirop de tuse

De cateva zile ma chinuie o tuse nesuferita, asa ca m-am pus sa citesc remedii naturiste.
Am gasit multe variante de sirop, cu chimion, foi de dafin, multe nuci.
In final am ramas la siropul pe care-l facea bunica de care insa imi aduc aminte doar aproximativ, asa ca am pus minim de cantitati ca sa vad daca-mi iese bine.
Mmmmm delicios! :)

Photobucket

Ingrediente:
* 1 nuca, despicata, cu tot cu coaja
* 1 ceapa mica, cu tot cu coaja (io am pus doar jumatate)
* 5 linguri zahar (se poate mai putin)
* 1 lingura flori de tei
* 1 cana de apa

 Photobucket

Mod de preparare:

- am pus zaharul la topit, iar cand s-a caramelizat l-am stins cu o cana de apa 
(atentie!!! zaharul ars este extrem de fierbinte, nu va speriati daca face galagie si aburi cand turnati apa)

 Photobucket
Photobucket Photobucket

- am pus in oala nuca, jumatatea de ceapa, florile de tei si am lasat sa fiarba la foc mic vreo 10-15 min.

 Photobucket 
- din acest sirop se bea cate putin (5 lingurite sa zicem) de 3-4 ori pe zi, ultima data inainte de culcare.

Photobucket

5 comments:

  1. La fel fac si eu ,surprinzator dar cu rezultate.

    ReplyDelete
  2. Thats good, your blog is cool, i like it. Thanks for the efforts my friend.

    ReplyDelete
  3. RETETA ESTE INTERESANTA

    ReplyDelete
  4. super reteta. multumesc. Eu fac sirop de ridiche cu miere si folosesc siropul de iedera Prospan, recomandat de medic. Neaparat voi incerca si reteta prezentata. elena

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive