Tuesday, March 19, 2013

Gogosi cu iaurt (5)


Ingrediente: 
* 2 oua 
* 3 linguri de zahar tos 
* un strop de sare 
* 400 g iaurt simplu (io am avut doar 300 g iaurt, asa ca am completat cu smantana)
* 300 g faina (+ 3 Linguri) 
* 1 pliculet praf de copt 
* 2 linguri esenta de vanilie 
* ulei pentru prajit 


Am mixat ouale cu zaharul si sarea. 
Apoi am adaugat iaurtul si am mixat din nou. 
Dupa aceea am cernut peste compozitia de mai sus faina impreuna cu praful de copt, am adaugat esenta de vanilie si am mixat pana cand compozitia a devenit omogena. 
A rezultat un aluat elastic, ceva mai gros decat aluatul de clatite (nu curgea de pe lingura). 
Intre timp am incins uleiul. 
Cand aluatul a fost gata amestecat, am dat focul aproape pe minim si am inceput sa pun cu lingurita gramajoare de aluat in baia de ulei. 
Am lasat gogosile sa se rumeneasca pe toate partile. 
Ele se intorc si singure cand prima parte s-a prajit, asa ca nu e pericol sa se arda. 
Se fac rapid si nu aveti ce sa gresiti la reteta asta. 
Nu e nevoie de framantare, de dospire, de asteptare. 
Amestecati ingredientele si hop-top in ulei cu gogosile! 

Daca vreti sa vedeti dansul gogosilor, dati click AICI. :)

Alte editii:
editia 1
editia 3
editia 4


4 comments:

  1. Nagyon guszta! Látszik hogy milyen könnyű a tésztája nagyon finom lehet!

    ReplyDelete
  2. Astea trebe incercate, par asa de bune...si sunt iubitoare de gogosi, .....salivez ...mai astept un pic ,ca cica sunt la dieta, dar le vine randul:))))

    ReplyDelete
  3. Le-am făcut acum! Sunt grozave! Merci că mi-ai amintit de rețetă! Nu mai pregătisem de multă vreme!

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive