Thursday, March 3, 2011

Gogosi fermecate cu iaurt (3)

De ce gogosi fermecate? Derulati pana la sfarsitul postarii si o sa aflati! :winky:

Ingrediente:
* 2 oua
* 2 pliculete zahar vanilat
* 2-3 linguri de zahar tos
* un strop de sare
* coaja rasa de la o lamaie
* 400 g iaurt simplu
* 300 g faina
* 1 pliculet praf de copt
* aprox jumatate de litru de ulei pentru prajit (depinde de marimea tigaii)

Nu e o reteta anume, am citit mai multe retete pe net. Ingredientul principal e iaurtul. Io am adaugat din proprie initiativa zahar vanilat si coaja de lamaie.
Am mixat ouale cu zaharul vanilat, zaharul tos, sarea si coaja de lamaie. Apoi am adaugat iaurtul si am mixat.
Dupa aceea am cernut peste compozitia de mai sus faina impreuna cu praful de copt si am mixat pana cand compozitia a devenit omogena.
A rezultat un aluat elastic si cam atat de gros incat nu curgea de pe lingura. (mai gros decat aluatul de clatite).
Intre timp am incins uleiul.
Cand aluatul a fost gata amestecat, am dat focul aproape pe minim si am inceput sa pun cu lingurita gramajoare de aluat in baia de ulei.
Am lasat gogosile cat sa se rumeneasca pe toate partile.
Le-am servit pudrate cu zahar praf.

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 39 de gogosi (vreo 4 mai mari, am vrut sa vad cum se fac portionate cu lingura; raman la lingurita, se coc mai bine in interior)

Au iesit foarte bune! Sint rapide si nu aveti ce sa gresiti la reteta asta. Nu e nevoie de framantare, de dospire, de asteptare. Amestecati ingredientele si hop-top in ulei cu gogosile!

1 comment:

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive