Wednesday, March 30, 2011

Pizza Diuta Supercalifragilistic (4) ~ de POST



Ingrediente blat de pizza:
* 500 g faina
* 1 pliculet drojdie uscata
* 300 ml apa minerala
* 5-7 linguri ulei, in functie de cum cere aluatul
* jumatate de lingurita de sare
Topping:
* pasta de rosii homemade
* ceapa calita
* 1 conseva mare de ciuperci (460 g)
* 1-2 dovlecei
* 1 ardei gras
* 1-2 rosii
* cateva masline
* busuioc uscat (am ramas fara oregano)
* 2 oua (pt cei care nu tin post)


Mod de pregatire:
Am taiat dovleceii in felii subtiri si le-am pus deoparte cu sare ca sa se mai inmoaie.

Am pus la scurs cipercile.

Am scos din congelator ceapa calita si am pus-o in geam la soare sa se dezghete.

Dupa care m-am apucat de aluat.

Intr-un castron am amestecat faina cernuta cu drojdia uscata.
Apoi am adaugat uleiul, apa minerala si sarea si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat omogen si elastic.

Am uns gramajoara de aluat pe toate partile cu un pic de ulei si am pus castronul acoperit cu un servet de bucatarie pe cuptorul cald la dospit. (a trebuit sa pornesc cuptorul pentru ca nu era destul de cald in bucatarie).
Intr-o ora a crescut fain de tot, iar in bucatarie era sauna si mirosea ca la brutarie :P

Am pus hartie de copt in tava si am intins aluatul direct in tava cu mainile.

Blatul intins l-am uns cu pasta de rosii, apoi am repartizat cat mai uniform ceapa calita si am presarat ciupercile, dovleceii, cateva felii de ardei si de rosii si maslinele drept decor. 
Deaspura am presarat cu busuioc uscat si sare.

Am bagat in cuptor la foc mare, timp de vreo 10-15 min, apoi am redus focul la mai putin de jumatate.
Pe jumatatea pacatoasa am spart doua oua mici si am mai lasat la cuptor vreo 30-40 min. 
Trebuia sa scot pizza mai repede, dar oul nu mi se parea destul de facut, asa ca s-au cam bronzat marginile. Blatul a iesit crocant, exact cum imi place mie :D


No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive