Monday, March 28, 2011

Prajitura cu mere rasturnata (tarta tatin) de post



Ingrediente:
* 2 cani de faina
* 1 cana de zahar
* 1 plic praf de copt
* jumatate cana de ulei
* 1 cana (+ cate mai e nevoie) de apa minerala
* esenta de vanilie
* 2 linguri colorant galben

* 10 linguri de zahar + 1 lingura de miere pentru caramelizare

* 5-6 mere
* scortisoara

Caramelizam 10 linguri se zahar impreuna cu 1 lingura de miere. Am citit nu mai tin minte unde ca mierea ajuta zaharul ars sa fie mai maleabil, sa nu se intareasca prea repede. Asa e. Si nici n-a scos fum ca alte dati.

Curatam merele si le taiem felii.

Zaharul ars il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se raceasca/intareasca. Apoi asezam merele feliate si presaram scortisoara.

Amestecam ingredientele pentru blat cu mixerul. Daca e prea gros aluatul, mai adaugam apa minerala pana obtinem un aluat omogen si fluid ca la pandispan.
Colorantul galben l-am pus cu gandul ca o sa inlocuiasca galbenul oualor. Ciuciu, nu s-a vazut absolut nimic.

Turnam aluatul in tava, peste mere si bagam la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 de minute la foc mediu (depinde de cuptor. verificati dupa 30 de min si mai lasati pana cand scobitoarea iese curata).




Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

3 comments:

  1. Buna. As vrea sa discut ceva personal cu dvs, daca se poate. Puteti sa-mi scrieti un mail pe adresa ce apare in comentariu?
    Multumesc anticipat.

    ReplyDelete
  2. Buna. Se poate sa discutam un subiect putin altfel? Am nevoie de putin ajutor si de parerea dvs. Puteti sa-mi scrieti un e-mail pe adresa care va apare in comnetariu? Multumesc anticipat. Astept raspuns

    ReplyDelete
  3. M-ati bagat in ceata. As rapsunde, dar la nici unul din cele doua comentarii nu apare vreo adresa de mail.

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive