Prajitura rezultata dintr-o reteta gen "banana bread" in limba engleza de pe nu mai stiu ce site la care am adaugat nuca macinata si cacao (care mie imi place la nebunie si daca s-ar putea as face toate prajiturile cu cacao :) )
Ingrediente:
* 125 g unt (5 Linguri) la temperatura camerei
* 300 g zahar (15 Lg rase)
* 2 oua
* 500 g faina (20 Lg cu varf)
* 1 praf de copt
* 1 pliculet zahar vanilat
* 3 banane moi, zdrobite cu furculita
* 100 g nuci macinate (4 Lg)
* 2 Lg cacao
* un varf de cutit sare
* o fiola esenta de rom (optional)
~ se pot adauga stafide sau fructe uscate in compozitie.
Mod de preparare:
Faina cernuta, zaharul, untul moale, ouale intregi, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata, cacaoa cernuta si sarea le-am amestecat cu mixerul, apoi am adaugat bananele zdrobite si esenta de rom si am amestecat din nou pana cand compozitia a devenit omogena.
Compozitia (de consistenta aluatului de chec) am turnat-o toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit pt 30-40 min (primele 10-15 min pe foc mai mare, apoi se scade focul la jumatate; atentie sa nu se arda deasupra).
Dupa 35 de min am verificat cu scobitoarea si era coapta peste tot asa ca am oprit focul si am lasat prajitura la racit.
wow,ce faina prajitura,super ce a crescut pufoasa!
ReplyDeletesucces cu blogul; arata iami prajiturica :)
ReplyDeleteArata ff bn!
ReplyDeleteMultumesc! :)
ReplyDeletedeocamdata va admir pe voi :)
io-s numai la inceput, abia-abia ma descurc :P
Un premiu te asteapta pe blogul meu. Pup si sarbatori fericite!
ReplyDelete