Pages

Tuesday, October 27, 2009

Prajitura cu banane, nuca si cacao ~ Banana, nuts and cocoa cake ~ Banános, diós, kakaós süti



Prajitura rezultata dintr-o reteta gen "banana bread" in limba engleza de pe nu mai stiu ce site la care am adaugat nuca macinata si cacao (care mie imi place la nebunie si daca s-ar putea as face toate prajiturile cu cacao :) )
 
Ingrediente:
* 125 g unt (5 Linguri) la temperatura camerei
* 300 g zahar (15 Lg rase)
* 2 oua
* 500 g faina (20 Lg cu varf)
* 1 praf de copt
* 1 pliculet zahar vanilat
* 3 banane moi, zdrobite cu furculita
* 100 g nuci macinate (4 Lg)
* 2 Lg cacao
* un varf de cutit sare
* o fiola esenta de rom (optional)

~ se pot adauga stafide sau fructe uscate in compozitie.

Mod de preparare:
Faina cernuta, zaharul, untul moale, ouale intregi, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata, cacaoa cernuta si sarea le-am amestecat cu mixerul, apoi am adaugat bananele zdrobite si esenta de rom si am amestecat din nou pana cand compozitia a devenit omogena.
Compozitia (de consistenta aluatului de chec) am turnat-o toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit pt 30-40 min (primele 10-15 min pe foc mai mare, apoi se scade focul la jumatate; atentie sa nu se arda deasupra).
Dupa 35 de min am verificat cu scobitoarea si era coapta peste tot asa ca am oprit focul si am lasat prajitura la racit.
















































































































5 comments:

  1. wow,ce faina prajitura,super ce a crescut pufoasa!

    ReplyDelete
  2. succes cu blogul; arata iami prajiturica :)

    ReplyDelete
  3. Multumesc! :)
    deocamdata va admir pe voi :)
    io-s numai la inceput, abia-abia ma descurc :P

    ReplyDelete
  4. Un premiu te asteapta pe blogul meu. Pup si sarbatori fericite!

    ReplyDelete

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).