Ingrediente:
* 1 conopida mare (aprox 1.5 kg)
* 1 cutie de ciuperci
* jumatate cub supa de legume
* 2 oua
* 3-4 linguri de smantana
* marar uscat (nu apare in poza)
* telemea uscata care se poate razui/zdrobi (cantitate dupa cat de sarat va place)
Mod de preparare:
- am fiert mai de dimineata (sa nu imput casa pe seara) conopida desfacuta in floricele, in apa cu sare.
- intr-o tigaie am calit in putin ulei ciupercile si am adaugat jumatate cub de supa de legume (am lasat sa se dizolve acolo in zeama formata din ulei si de la ciuperci).
- am uns cu unt un vas yena.
- am batut ouale, am adaugat smantana, vreo lingurita de marar uscat si telemeaua rasa.
- am asezat conopida, apoi ciupercile calite.
- amestecul cu telemea de mai sus l-am turnat peste conopida.
- am bagat yena in cuptor (cuptorul rece! am invatat de la mami ca vasele de yena nu se baga in cuptorul preincalzit, ci cere; astfel vasul se incalzeste odata cu cuptorul)
- dupa 25 min am mai adaugat telemea rasa deasupra (as fi pus cascaval dar n-am avut) si am dat pe functia grill.
- trebuia sa las doar vreo 5 min, dar am plecat putin la tv si s-a cam ars telemeaua :D
- o portie aburinda si inmiresmata pentru voi :)

No comments:
Post a Comment