Pages

Monday, October 19, 2009

Conopida la cuptor cu ciuperci si telemea ~ Cauliflower with moushrooms and cheese ~ Gombás sóstúrós karfiol

Conopida la cuptor my style :D
 

Ingrediente:
* 1 conopida mare (aprox 1.5 kg)
* 1 cutie de ciuperci
* jumatate cub supa de legume
* 2 oua
* 3-4 linguri de smantana
* marar uscat (nu apare in poza)
* telemea uscata care se poate razui/zdrobi (cantitate dupa cat de sarat va place)

Mod de preparare:
- am fiert mai de dimineata (sa nu imput casa pe seara) conopida desfacuta in floricele, in apa cu sare.
- intr-o tigaie am calit in putin ulei ciupercile si am adaugat jumatate cub de supa de legume (am lasat sa se dizolve acolo in zeama formata din ulei si de la ciuperci).
- am uns cu unt un vas yena.
- am batut ouale, am adaugat smantana, vreo lingurita de marar uscat si telemeaua rasa.
- am asezat conopida, apoi ciupercile calite.
- amestecul cu telemea de mai sus l-am turnat peste conopida.
- am bagat yena in cuptor (cuptorul rece! am invatat de la mami ca vasele de yena nu se baga in cuptorul preincalzit, ci cere; astfel vasul se incalzeste odata cu cuptorul)
- dupa 25 min am mai adaugat telemea rasa deasupra (as fi pus cascaval dar n-am avut) si am dat pe functia grill.
- trebuia sa las doar vreo 5 min, dar am plecat putin la tv si s-a cam ars telemeaua :D
- o portie aburinda si inmiresmata pentru voi :)

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).