SURSA:
Ingrediente:
900 g dovleac de placinta (fara coaja, fara samburi)
20 g unt
jumatate de ceapa
1 varf de cutit de piper alb (io n-am avut, am pus piper
negru)
1 lingurita sare (sau dupa gust)
900 ml apa
80 g smantana pentru gatit
1 varf de cutit de ghimbir macinat
Pentru servire:
crutoane
cascaval (parmezan)
miez de seminte de dovleac
Mod de preparare:
* Spalam dovleacul, il curatam de coaja si seminte si il
taiem cubulete. Cantarim 900 g.
* Intr-o oala topim untul si calim ceapa taiata marunt. Condimentam cu sare
si piper.
* Adaugam dovleacul si apa cat sa acopere (aprox 900 ml).
Punem capac si fierbem aproximativ 25 min pana se inmoaie dovleacul.
* Luam de pe foc si mixam cu ajutorul mixerului vertical
(daca e cumva de plastic, nu bagati imediat in fiertura fierbinte).
In timp ce
mixam, adaugam smantana de gatit si ghimbirul.
* Mai punem pe foc cat sa dea un clocot.
* Ajustam cu sare si piper daca mai e nevoie.
* Servim cu crutoane, cu miez (prajit) de seminte de
dovleac, presaram parmezan.
Modificari:
* am pus 1 litru si ceva de lichid (cred ca 1,2 L) ,
jumatate apa, jumatate supa clara de pui.
* am adaugat cateva frunze de patrunjel (pe care le-am scos inainte de a mixa).
* am adaugat o bucata de praz pe langa ceapa calita.
* am adaugat cam 2 morcovi
fierti (anterior pentru alta supa), taiati rondele.
Verdict:
Bis! Biiiiiiissssssss!
No comments:
Post a Comment