Pages

Sunday, November 30, 2014

Paste carbonara


Pentru mai multe portii :)

*500 g Spaghetti Barilla nr.5
*250g bacon cubulete
*1-2 catei de usturoi
*4-5 oua
*200 ml smantana/frisca pentru gatit
*sare
*piper
*oregano
*parmezan (sau alt fel de cascaval)

Mod de preparare: 
- Pastele le-am fiert, dar nu 100%, cu 1 minut mai putin decat regulamentar (in apa cu sare, fara ulei si fara sa le clatesc la final!). N-am aruncat apa in care au fiert, se poate folosi la subtierea sosului.
- Intre timp baconul l-am prajit intr-o lingura de ulei.
- Usturoiul tocat marunt, l-am calit/rumenit foarte putin in grasimea lasate de bacon.
- Intr-un bol ouale batute, smantana si condimentele adaugate si amestecate.
- Peste usturoi am adaugat baconul, pastele scurse - am lasat putin sa se infierbante impreuna.
- Am adaugat apoi sosul si am amestecat intr-una astfel incat sa nu se formeze bucati mari de omleta, dar nu foarte mult timp, numai pana cand ouale se gatesc.
- Parmezan ras peste pastele fierbinti in farfurie.

Pofta buna!!!






No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).