Ingrediente:
* 12 Lg zahar pentru caramelizat
* 12 oua
* 12 Lg faina
* 10 Lg zahar
* mere curatate de coaja si feliate (nu stiu ce cantitate a fost)
Mod de preparare:
- Am caramelizat 12 linguri de zahar. Am intins zaharul ars pe hartia de copt (tava de aragaz).
- Cand s-a racit si intarit putin caramelul, am pus merele feliate, cat sa acopere toata suprafata tavii.
- Am batut ouale intregi cu putina sare pana cand si-au marit volumul si au devenit cremoase.
- Intr-e timp am adaugat zaharul, cate o lingura.
- Am adaugat faina cate putin si am amestecat incet.
- Cand sa torn aluatul peste mere... SURPRIZA! prea mult aluat.
- Am pus doar cat a incaput, iar restul l-am copt intr-o tigaie, ca un pancake.
- 30 min la cuptor, la 180-190 grade (foc mic).
No comments:
Post a Comment