Aceeasi marie cu alta palarie :)
palarie cu susan de data asta
Reteta si in limba maghiara:
Kevert pizza
Hozzávalók:
* 6 egész tojás
* 1 teáskanál só (ízlés szerint)
* 8-10 evőkanál liszt
* 1 tasak sütőpor
* kevés bors (ízlés szerint)
* 2 evőkanál tejföl vagy joghurt
* 3 evőkanál olaj
* 1-2 paprika
* 150-200 g gomba
* 100 g sonka (vagy akármilyen hús, kolbász vagy felvágott)
* 100 g reszelt sajt + külön a tetejére
* kevés száraz rozmaring (elhagyható)
* 2-3 hagyma (elhagyható vagy helyette zoldhagyma)
* friss petrezselyem
* oregano (elhagyható)
* szezám mag (elhagyható)
Elkészítési mód:
A hagymát nagyon kevés olajban megpároltam. Lett belőle három teli evőkanál.
A tojásokat a sóval mixerrel habosra vertem.
Aztán hozzáadtam a lisztet, sütőport és a borsot.
Majd jött a joghurt, olaj, az apróra vágott paprika, gomba, sonka, reszelt sajt, rozmaring, párolt hagyma és petrezselyem zöld.
Az egészet egy 25 x 33 x 4 cm nagyságú tepsibe öntöttem és 40 percig előmelegített sütőben sütöttem (eleinte magas űzön, aztán levettem felére).
Az első 20 perc után kivettem és megszórtam a maradék reszelt sajttal, oreganoval és szezámmaggal.
Kovászos uborkával ettük ebédre, a borsóleves után.
Az eredeti receptben volt néhány kanál ketchup, amit idővel kihagytam.
Ebben a receptben az a szuper, hogy végtelen kombinációkat lehet csinálni.
Máskor tettem bele kukoricát, sós túrót, zöld hagyma és fokhagyma szárakat, olajbogyót.
A mennyiségekkel is nyugodtan lehet játszani, a tojástól úgyis összeáll az egész.
Ma például 7 tojást tettem, 4 kanál joghurtot, 4 paprikát, úgyhogy kellett több liszt is. A végén kicsit nedvesebb lett mint máskor, de ugyanolyan finom.
No comments:
Post a Comment